Продажбите на електрически автомобили бележат истински бум в Европа, а

...
Продажбите на електрически автомобили бележат истински бум в Европа, а
Коментари Харесай

Добра идея ли е покупката на електромобил втора ръка

Продажбите на електрически коли бележат същински взрив в Европа, а и в целия свят. Те стават от ден на ден по пътищата, а съгласно проектите на Брюксел от 2035 година ще спре производството на нови коли с мотори с вътрешно горене.

У нас електрическите автомобили към момента не са всеобщо събитие, само че последователно броят им нараства. Както знаем, в България по обясними аргументи като цяло караме по-старите коли на европейците, ситуирани на запад от нашата граница и несъмнено същото важи и за електрическите автомобили.

Доколко обаче е рационално да си закупим електромобил тора приложимост?

Ясно е, че новите електрически автомобили нормално са прекомерно скъпи за множеството хора у нас и по тази причина те се насочват към пазара втора употреба - по същия метод, по който до момента са си купували и стандартните коли.

Ако разгледаме обявите за коли ще забележим, че към този момент има стотици разгласи за 5-7 и над 10 годишни електрически автомобили. Цените им приблизително варират от 20-30 и 40 - 45 000 лв. и надолу до 15 - 12 и към 10 000 лв. - според от марката и годината на произвеждане.

Разбира се, при покупката на остаряла кола, все едно дали тя е стандартна, хибрид или електрически автомобил, нещата са относителни. Важно е да знаем историята на автомобила, който купуваме, да го тестваме, да го проверим на сервиз и чак по-късно за купуваме. И даже да създадем всичко, риск постоянно има. При електрическите автомобили на остаряло обаче той към момента е по-голям. Заради батерията.

Батерията

Батериите на електрическите коли към момента са доста скъпи и имат стеснен живот, който може в допълнение да се редуцира при неправилна употреба.

По една или друга причина производителите не обичат изключително доста да приказват за цените на батериите и въобще да напомнят на клиентите, че батерията е консуматив. Това лято уеб сайтът за коли Automedia.bg писа, че се е свързала с две от фирмите, които са измежду водещите продавачи на електрически модели в България. Проучването им демонстрира, че и двете нямат закрепен ценоразпис за замяна на батерия. Странно, нали?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР