Продажбите на дребно в и в целия ЕС отбелязаха много

...
Продажбите на дребно в и в целия ЕС отбелязаха много
Коментари Харесай

Нарастване на продажбите на дребно през ноември в България при спад в ЕС

Продажбите на дребно в и в целия Европейски Съюз означиха доста по-силен от предстоящото спад през ноември 2020 година, защото встъпление още веднъж ограничаващи ограничения за ограничение на коронавирусната зараза в редица членове на съюз оказаха доста отрицателно въздействие върху търговията на дребно.
Това демонстрират последни данни на.
Продажбите на дребно в България пък означиха покачване по отношение на предходния месец, само че по отношение на година по-рано означиха петия максимален спад в границите на Европейски Съюз след този във Франция, Словения, Белгия и Австрия, регистрира формалната Европейска статистика.
 Евростат: Българите са най-бедните в Европейски Съюз Евростат: Българите са най-бедните в Европейски Съюз
Според последните данни на Евростат България е най-бедната страна в Европейския съюз, следвана от Хърватия, предава БГНЕС. Данните на...
През ноември 2020 г.се свиха с цели 6,1% по отношение на октомври, когато набъбнаха с 1,4%, като в границите на целия Европейски съюз те също се намалиха с 5,0% след покачване с 1,4% месец по-рано.
На годишна база продажбите на дребно в еврозоната се намалиха през ноември с 2,9%, а в границите на целия Европейски Съюз с 2,0% след техен напредък надлежно с 4,2% и с 4,1% през октомври.
Евростат уточни, че продажбите на се свиха в еврозоната с цели 10,6% по отношение на месец по-рано и с 18% по отношение на ноември 2019 година, до момента в който продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения се намалиха с 1,7% на месечна база (повишение с 2,7% на годишна база), до момента в който продажбите на нехранителни артикули се намалиха с 8,9% на месечна и с 5,2% на годишна база.
В рамките на Европейски Съюз продажбите на се намалиха със 7,3% на месечна база и с 3,3% по отношение на година по-рано, до момента в който тези на храни, питиета и тютюневи произведения се свиха с 1,5% на месечна база и се усилиха с 2,4% по отношение на същия месец на 2019 година Продажбите на автомобилни горива пък означиха спад през ноември със 7,7% и се намалиха с 15,3% по отношение на ноември 2019 година
 България измежду петте страни с максимален спад в производството в Европейски Съюз България измежду петте страни с максимален спад в производството в Европейски Съюз
България е измежду първите пет страни от Европейския съюз с максимален спад на промишленото произвеждане по отношение на предходната година. Средно за...
Европейската статистика регистрира, че продажбите на дребно в България се покачиха през ноември с 1,2% по отношение на октомври, когато набъбнаха с 1,3%. Това съставлява покачване на търговията на дребно за седми следващ месец след срутва с 20,1% през март и понижението с 2,0% през април.
На годишна база обаче спадът при продажбите на дребно в нашата страна остава един от най-големите в границите на Европейския съюз. През ноември продажбите на дребно в България се намалиха с 6,4% по отношение на ноември 2019 година и след спад с 5,3% през октомври.
Това е още веднъж един от най-солидните спадове в границите на целия Европейски Съюз на годишна база, като по този индикатор нашата страна е изпреварена само от Франция (спад с 15,7%), Словения (с 14,2%), Белгия (с 11,7%) и Австрия (понижение със 7,4%).
В същото време най-голямо покачване на продажбите на дребно през октомври по отношение на година по-рано е регистрирано в Германия (повишение с 8,8%), Дания (с 8,7%) и Нидерландия (с 6,6%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР