Продажбите на дребно в еврозоната стагнираха през май за втори

...
Продажбите на дребно в еврозоната стагнираха през май за втори
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в еврозоната намаляват за втори пореден месец

Продажбите на дребно в еврозоната стагнираха през май за втори следващ месец, до момента в който в границите на целия Европейски съюз се намалиха едва, заличавайки плахото покачване през април, демонстрират данните на Евростат. През май продажбите на дребно в еврозоната са останали на равнищата от април и март, когато се свиха с 0,4%, а в целия Европейския съюз се намалиха с 0,1% след покачване с 0,1% месец по-рано.

Слабите продажби на дребно през май се дължат значително на понижените потребителски покупки на храни, питиета и тютюневи произведения (с 0,5% в евроозната и с 0,3% в целия ЕС), до момента в който продажбите на нехранителни артикули се усилиха в еврозоната с 0,1% и останаха непромени в Европейски Съюз.

Спрямо май 2022 година продажбите на дребно в еврозоната се намалиха с 2,9% за втори следващ месец, до момента в който в границите на целия Европейски Съюз те се свиха с 3,0% след намаляване с 3,1% през април. Показателят се намалява за осми следващ месец, демонстрират още данните на Евростат, представени от БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР