Продажбите на дребно в Австралия през април показаха рекорден спад

...
Продажбите на дребно в Австралия през април показаха рекорден спад
Коментари Харесай

Рекорден спад в продажбите на дребно в Австралия през април

Продажбите на дребно в Австралия през април демонстрираха рекорден спад от 17,9%, защото ограниченията за надзор на коронавирусите отслабиха интензивността на потребителите. Това демонстрират предварителните статистически данни на Австралийското статистическо бюро. Месец по-рано продажбите скочиха с 8,5%, осведоми vesti.ru.

В средата на март в Австралия бяха въведени строги правила за обществено разстояние, които принудиха доста предприятия да се затворят. Въпреки че през май бяха понижени някои ограничавания, темпът на възобновяване на икономическата интензивност ще зависи от това по кое време страната може изцяло да отстрани ограниченията за обществено разстояние.

Резервната банка на Австралия предвижда, че стопанската система ще се свие с 10% през първата половина, което ще бъде първата криза от три десетилетия.

Миналия месец Австралия записа оптималните месечни съкращения на работни места, откогато се води статистиката. Безработицата доближи 6.2%, най-високото равнище от септември 2015 година, по отношение на 5.2% през март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР