Продажбите на дизелови автомобили в Турция са намалели през първите

...
Продажбите на дизелови автомобили в Турция са намалели през първите
Коментари Харесай

Продажбите на електрически хибридни коли в Турция нарастват с над 200% за 4 месеца

Продажбите на дизелови коли в Турция са намалели през първите четири месеца на годината, до момента в който тези на електрически и хибридни коли се повишават, предава Daily Sabah.

За интервала продажбите на дизелови коли се срутва с над 10 на 100 на годишна база по данни на Анадолска организация. Междувременно продажбите на електрически и хибридни коли набъбнаха с над 200% на годишна база.

През през първите четири месеца на 2021 година продажбите на коли като цяло са се нараснали с 68,7% и доближават 204 839 броя. Сред факторите за понижените продажби на дизелови коли се смята това, че производителите оферират на пазара по-малко транспортни средства с дизелов мотор спрямо предишни години.

Въпреки очевидната смяна, бензиновите коли се класират преди всичко с продажби от 131 463 броя през интервала януари-април, до момента в който продажбите на дизелови коли са на второ място на 48 417 броя. Продажбите на хибридни коли доближават 15 101 броя.

Данните за първите четири месеца на 2021 година демонстрират, че макар възходящата наклонност в продажбите на електрически и хибридни коли, техният дял към момента е невисок.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР