Продажбите на автомобили в Европейския съюз през септември са се

...
Продажбите на автомобили в Европейския съюз през септември са се
Коментари Харесай

Спад с 2% на годишна основа на продажбите на автомобили в ЕС, ръст у нас с 18,4%



Продажбите на коли в Европейския съюз през септември са се намалили на годишна основа с 2 %. Това сочат оповестените данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), представена от ДПА. Най-силен спад се регистрира във Англия и Германия.

През септември са били регистрирани нови 1,43 милиона коли спрямо 1,46 милиона през същия месец на предходната година, посочи в официалното съобщение си АСЕА.

При все това би трябвало да отбележим, че данните за септември 2016 година са висока база за съпоставяне, показва още АСЕА.

И до момента в който във Англия има спад от 9,3 на 100 на годишна основа през септември, а в Германия понижението е 3,3 на 100, на други пазари, в това число в Италия и Испания, негативната позиция спря. И двете страни регистрират повишаване на продажбите.

В България регистрацията на нови коли се е нараснала през септември по отношение на същия месец на предходната година с 18,4 на 100 до 2542 коли, а за интервала януари - септември повишаването е 18,1 на 100 до 18 709 автомобила, показва на уеб страницата си АСЕА.

През първите девет месеца на годината Фолксваген груп (Volkswagen Group) продължава да е водач с дял от 23,5 на 100 от продажбите. Френската Рено груп (Renault group) има дял от 10,3 на 100 за интервала януари - септември.

Продажбите на нови коли се наблюдават деликатно, тъй като те са индикатор за здравето на стопанската система, отбелязва ДПА.

Информацията е на Българска телеграфна агенция.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР