Продажбите на автомобили в ЕС са се увеличили с 8,6

...
Продажбите на автомобили в ЕС са се увеличили с 8,6
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в ЕС достигнаха 10-годишен връх

Продажбите на коли в Европейски Съюз са се нараснали с 8,6 % през октомври - най-високото октомврийско ниво от 2009 година, с помощта на мощното търсене в Германия и Франция, оповестява Европейската асоциация на автомобилните производители (ЕААП - ACEA), представена от Ройтерс.

Новите регистрации предишния месец са се повишили до 1,18 милиона в страните от Европейски Съюз съгласно оповестените през днешния ден данни на асоциацията.

За първите 10 месеца на годината обаче се регистрира спад на продажбите с 0,7 % до 12,95 милиона поради усложненията на автомобилопроизводителите да сертифицират новите коли по стандартите за излъчвания в новата Световна хармонизирана тестова процедура за леки коли (WLTP).

Най-голям напредък на годишна основа имат продажбите в Германия (12,7 процента), Франция (8,7 процента), Италия (6,7 на сто) и Испания (6,3 процента), до момента в който Англия регистрира спад с 6,7 на 100, осведоми ЕААП на уеб страницата си.

В България новите регистрации на коли през октомври са били 2798 или с 9,2 на 100 повече на годишна основа. За първите 10 месеца продажбите са достигнали 29 692 или с 2,4 на 100 повече по отношение на същия интервал предходната година, предава Българска телеграфна агенция.

Макар търсенето в Европейски Съюз да се е нараснало през септември и октомври единствено Германия (+3,4 на сто) измежду огромните европейски пазари регистрира напредък от началото на годината.

За интервала януари-октомври пазарен водач е Фолксваген (Volkswagen) с дял от 24,4 % от общите продажби. Френските групи Пе Ес А (PSA) и Рено (Renault) са надлежно на второ и трето място с дялове от 16,3 % и 10,6 %, следвани от Хюндай (Hyundai) с 6,8 % и Фиат-Крайслер (Fiat-Chrysler) с 6,4 %.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР