Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници

Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници ...

Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници.Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници през последното тримесечие на 2017 г., докладва анализаторът Statista. Според изнесените данни за последните месеци на миналата година Apple е доставила с 2 млн. повече умни часовника спрямо аналогичния период на предходната като техният брой е достигнал 8 млн. Междувременно износът на часовници от Швейцария се е свил около 200 хил. бр., достигайки 6,8 млн.

Според Canalys последната четвърт на 2017-та е била най-успешната за Apple Watch до момента. За цялата минала година компанията е доставила 18 млн. такива устройства – с 54 на сто повече спрямо 2016-та. Ключови за ръста са били устройствата от трето поколение, формирайки почти половината от продажбите.

Прочетете още: Дефект в новия Apple Watch ще бъде поправян безплатно

Сегашните резултати не означават непременно, че нещата ще останат такива и занапред, но самият факт че една компания произвежда повече от цяла индустрия е доста показателен.

Някои вероятно биха изтъкнали аргумента, че става дума за продукти от различен клас и в това има резон. Несъмнено, класическите часовници в момента са по-скоро моден аксесоар, отколкото нещо друго…

Пак според Statista продажбите на швейцарски часовници са в стагнация от 2014 г. (най-силната година за тамошната индустрия до момента), като това важи за всички ценови категории.

Statistic: Export value of Swiss watches from 2000 to 2016, by price category (in billion Swiss francs) | Statista

Източник: pcworld.bg