Продажби за близо 3 млн. лева са реализирали 6 български

...
Продажби за близо 3 млн. лева са реализирали 6 български
Коментари Харесай

Балканската седмица на Lidl в Европа донесе приходи от 3 млн. лв. на български компании

Продажби за близо 3 млн. лв. са осъществили 6 български производители в рамките единствено на 7 дни от „ Балканската седмица “, която Lidl организира за първи път през лятото на 2017 в свои магазини в Европа. По време на тематичната седмица общо 14 продукта от български снабдители доближиха до 19 страни в Европа с общо 6 989 магазина.

Баница със сирене, антипасти, сушено филе, овче сирене и бира са измежду най-предпочитаните родни артикули в магазините на Lidl в Европа. Така да вземем за пример, в границите на тематичната седмица, български производител на баница осъществя експорт, който се равнява на продажбите му в Лидл България за цели 10 години. Успехът на „ Балканската седмица “ предопределя и нейното по-нататъшно развиване. Предстои още български продукти да бъдат поръчани за идващото ѝ издание през 2018 година

„ При нас всеки първокласен продукт на потвърден производител има действителния късмет да излезе на непознати пазари. Възможностите за износ, които Лидл България дава, са няколко типа – непрекъснат износ, кампаниен износ – каквато е „ Балканската седмица “, и характерен износ за съответен продукт като да вземем за пример, износа на вино. Всичко това още един път затвърждава основните преимущества, които партньорството с Лидл България дава на българските производители – повишение конкурентоспособността, дълготрайно и стабилно развиване и отваряне към нови пазари “, разяснява Милена Драгийска, Главен изпълнителен шеф в Лидл България.

Сред образците с опция за непрекъснат износ е биволската луканка, трансформирала се във любимец на клиентите в Германия и Ирландия точно с помощта на сполучливото партньорство на нейния производител с Лидл България. През декември 2016 година в двете страни са поръчани над 108 000 бройки от този продукт. Биволската луканка е и първият български артикул, който се предлага под премиум марката Deluxe в Германия. За Коледа 2017 година Германия и Ирландия още веднъж са декларирали бройки, като към тях към този момент се причисляват и още 5 други страни с интерес към вкусния български артикул.

Доказателство за опциите за износ, които Лидл България дава за избрани продукти, е и виненият експорт, върху който компанията ще сложи мощен акцент през 2018 година За първи път веригата ще стартира да изнася български виновност в чужбина – общо 131 000 бутилки вино на стойност 1,3 млн. лева от 7 български доставчика са поръчани за пазарите в Словакия, Румъния, Полша и Англия.

Сериозен късмет да се осъществят на непознати пазари получават и продуктите под линията „ Родна стряха “. Предстои новите продукти от селекцията да бъдат показани на Lidl Expo за бъдещите „ Балкански седмици “. По този метод те имат действителния късмет да бъдат поръчани и от други Lidl страни. Освен с опциите за износ, селекцията „ Родна стряха “, стартирала през февруари тази година, способства и за постигането на изключителни търговски резултати и в страната.

От старта на линията до момента оборотите на включените артикули са увеличени доста. Освен разширение портфолиото на артикули „ Родна стряха “, производителите означават в пъти нарастнали продажби като част от продуктовата линия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР