Продажбата на ядрени реактори на Украйна би поставила под въпрос

...
Продажбата на ядрени реактори на Украйна би поставила под въпрос
Коментари Харесай

Радев: Продажбата на оборудване от АЕЦ Белене поставя под въпрос съдбата на проекта

Продажбата на нуклеарни реактори на Украйна би сложила под въпрос ориста на целия план за АЕЦ " Белене ". Това съобщи президентът Румен Радев във връзка решението на Народното събрание да започват договаряния с Украйна за продажбата на оборудването на АЕЦ " Белене " , съобщи кореспондент на " Фокус ".

Държавния глава недоумява на какво основание се взима такова решение и прикани преди този момент да се обсъдят деликатно всички варианти. " На съображение на коя енергийна тактика за развиването на България, на съображение на кои планове и разбори? Тук не става въпрос единствено за реакторите, а за ориста на този план и не е ли редно да седнат на масата, да извадят всички варианти за развиването на енергетиката ни и тогава да вземат това решение? Има доста варианти ", уточни той. 

По думите му служебното държавно управление е водило доста диалози с Франция и напомни, че той личное приказвал с Макрон и Франция е изпратила меморандум за развиването на Белене като френски план. 

Радев дефинира изявлението на премиера Николай Денков за " Политико " като " продължение на черната серия - български министър председател да употребява непознати медии, с цел да клюки страната ". По думите му руската опасност се развява като заслон за кавга със службите в името на персонални и партийни ползи тъкмо по сюжета на записите, които бяха пуснати от някогашния народен представител от ПП-ДБ Радостин Василев.

" Жалко е, че хлъзгат господин Денков по тази повърхност, само че очевидно той няма нищо срещу да се хлъзга по нея ", бе безапелационен президентът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР