Продажбата на училищната платформа – електронни дневници Школо на британска

...
Продажбата на училищната платформа – електронни дневници Школо на британска
Коментари Харесай

Диян Стаматов: В Школо са оценките, личните данни са при директорите

Продажбата на учебната платформа – електронни дневници " Школо " на английска компания, не тормози шефът на 119. СУ " Акад. Михаил Арнаудов " в София - Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България.

Пред БНР той разяснява договорката, за която се повдигат доста въпроси по отношение на персоналните данни на учениците.

" Нямам терзания, тъй като тук няма персонални данни, тук има бележки и забележки, персоналните данни се ръководят от шефовете на учебните заведения ", сподели Диян Стаматов.

Всичко, което се случва, буди единствено поздравления за една сполучлива българска компания, създала артикул, харесан отвън рамките на страната, разяснява той.

Директорът на столичното учебно заведение е безапелационен, че " Школо " ще продължи да си действа в просветителната ни система, тъй като всяко учебно заведение има контракт и си заплаща. И договорите се извършват прецизно и в период, съобщи Стаматов.
" Ако заместят електронния дневника на Школо с този на електронната платформа НЕИСПУО, ще имаме два проблема. Първо Школо е основана от 2016 година от доброволци, които направиха един сполучлив цифров артикул и може да се каже, че това е най-дигиталната крачка в образованието ни и той сега работи доста добре. Второто - НЕИСПУО, стартира да е построява през 2017 година малко по малко и казусът е напълно индикативен по какъв начин нещата в държавното ръководство се случват постепенно, тромаво и мудно, по разнообразни аргументи, по тази причина не желая да укори никого. Но НЕИСПУО е стигнало до под кривата круша. Горко ни на нас хората, в случай че се наложи да преминем от един доста работещ цифров артикул към един с доста незнайни. Няма по какъв начин работеща конструкция да бъде сменена с неработеща и да не основава проблеми ", изясни шефът на столичното учебно заведение.

Стаматов чака да има проблеми при работа единствено с НЕИСПУО. " Днес слагам на Иванчо 6, родителите получават това след време. Това значи че цифровата ни гражданска война се е върнала в предишния век ", предизвести той.

Договорът на 119. СУ " Акад. Михайл Арнаудов " изтича на 14 септември на 2024 година, само че договорите са самостоятелни за всяко учебно заведение.

" Смятам, че когато една добра организация откри нов притежател в мегапазар, това допуска и понижаване на цената на услугата ", съобщи Деян Стаматов.

И призна: " Доверието ми към НЕИСПУО е пагубно ниско, септември ще покаже към кой ще сме, само че няма да озорвам сътрудниците и родителите. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР