Продажбата на столичния The Mall на „Цариградско шосе“ мина безпрепятствено

...
Продажбата на столичния The Mall на „Цариградско шосе“ мина безпрепятствено
Коментари Харесай

КЗК пусна сделката за столичния The Mall

Продажбата на столичния The Mall на „ Цариградско шосе “ мина гладко през Комисията за защита на конкуренцията, която излезе с решение, че договорката не предстои на утвърждение от регулатора.

Доскоро молът се държеше от кипърско сдружение, а след договорката той ще бъде трансфериран на английска компания.

През юли английското сдружение Hystead Limited, благосъстоятелност на Hyprop Investments и PDI Investment Holdings, разгласи, че посредством дъщерната си компания Balkan Retail NV (Холандия) придобива всички акции на българския притежател на мола AP Retail I.

Обявената стойност на договорката бе 156 млн. евро, а съгласно документите пред Комисия за защита на конкуренцията капиталът на настоящия притежател AP Retail I, който ще бъде закупен, е на стойност 134 млн. лева

Комисия за защита на конкуренцията смята, че „ няма обязаност сред лицата, които управляват преди договорката " Болкан Ритейл Н.В. ", Нидерландия (Balkan Retail NV, Холандия) и придобиваното дружество ".

Освен това общият оборот на участниците в концентрацията е под законоустановения предел, при прекосяването на който се изисква утвърждение от регулатора, който е 25 млн. лева

Финансовият портал Investor.bg напомня, че това е втори опит за прекачване на комерсиалния център, откакто южноафриканският обществен капиталов фонд NEPI се отхвърли от The Mall и вместо това закупи " Сердика център " на столичния бул. " Ситняково ".

Британската компания, която придобива мола, договаря и за закупуването на площта, отредена за хипермаркет, която се заемаше от Carrefour и по-късно беше поета от банката заемодател на веригата Уникредит Булбанк на търг за насилствена обмен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР