Продажбата на оборудването за АЕЦ Белене е национално предателство. Това

...
Продажбата на оборудването за АЕЦ Белене е национално предателство. Това
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" е национално предателство

Продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене " е национално изменничество. Това съобщи ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев във връзка предлагането на народни представители от ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България да се стартират договаряния за продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна.

„ Ако народните представители желаят да продадат оборудването за АЕЦ " Белене ", то би трябвало първо да се допитат до българските жители и да се организира Национален референдум по тематиката. Ще напомня, че в България през 2013-година се организира първият в демократичната ни история Национален референдум с въпрос „ Да се развива ли нуклеарната сила в Република България посредством създаване на нова нуклеарна електроцентрала? ". Тогава 851 757 българи или 60 % от общо гласувалите по време на референдума споделиха „ Да " на развиването на нуклеарната сила в България ", съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него нито един политик не може да вземе решение да се продава оборудването за АЕЦ " Белене " без да се допита до народа, който към този момент се е произнесъл и декларирал своето предпочитание да се построяват нови нуклеарни мощности в България, което включва построяването и на АЕЦ " Белене ".

„ Крайно време е народните представители да стартират да пазят ползите на българските жители и на България, а не на непознати страни. Време е Народното събрание да вземе стратегическо решение за развиване на нуклеарната енергетика в България. Това включва построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " и построяването на АЕЦ " Белене ". Енергетиката е част от Националната сигурност на България и партия МИР предлага да се направи незабавен разбор на положението на енергетиката (ползи, доходи и разходи) в небосвод до 2030-2050-та година. Необходимо е да се направи незабавен разбор и на енергийния микс и оценка за качеството и положението на енергийните мощности, както и разбор на всички благоприятни условия произвеждане на лична сила, в това число от други източници, като Водноелектрическа централа, фотоволтаици, ветрогенератори, биогенератори и други ", сподели още Симеон Славчев.

Той упорства президентът Румен Радев да свика незабавно Консултативния съвет за национална сигурност за енергийната сигурност по време на който да се разиска и тематиката със стратегическото развиване на нуклеарната енергетика в България.

„ При вземането на всички решения в Народното събрание и Министерски съвет водещо би трябвало да е отбрана на националните ползи, а не партийните или идеологическите такива. Голяма част от българските жители към този момент едвам свързват двата края, а дребният и междинният бизнес, който е гръбнакът на българската стопанска система всекидневно и без никаква помощ от страната се бори да оцелее. Със своите дейности и бездействия безпринципната коалиция межди ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България и с явната поддръжка на Движение за права и свободи са на път да вкарат България в невиждана енергийна рецесия. Доказателство за това е, че през последните месеци България внася повече електрическа енергия, в сравнение с изнася. Това сочат формалните данни за междусистемните обмени на Електроенергийния систематичен оператор. Това е задоволително показателно за положението на енергетиката в страната и че от обичаен експортьор, България стана вносител на електрическа енергия ", съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше безапелационен, че в случай че продължава тази наклонност и не се вземат незабавни ограничения, българската стопанска система и създаваните артикули няма да бъдат конкурентни, което ще докара страната до икономическа и обществена рецесия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР