Продажбата на на образователната платформа за управление на училищните процеси

...
Продажбата на на образователната платформа за управление на училищните процеси
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска изслушване на Министъра на образованието по случая с Школо

Продажбата на на просветителната платформа за ръководство на учебните процеси - „ Школо ООД " на английския снабдител на учебен програмен продукт " Джунипър Едюкейшън " и неяснотите свързани с последствията за българското обучение, както и по този начин наречените „ конфиденциални условия " по придобиване на един от най-използваните снабдители на учебен програмен продукт в България разсъниха основателни страхове и публично напрежение измежду родители, учители и възпитаници.

По данни на сдружението „ Школо " ЕООД услугите им се употребяват от над 1700 просветителни институции в страната, а изискванията по прехвърлителната договорка са конфиденциални.

„ Недопустимо е министерството на образованието и науката да е позволило опцията покупко-продажби с подобен голям мащаб да се правят без знанието, контрола и надзора от страна на държавните институции. Ние от „ Възраждане " считаме, че всички дейности и промени касаещи основни браншове в Република България, следва да се правят в изискванията на бистрота, предвидимост отговорност и отчетност пред българския народ. Предвид гореизложеното и високото публично значение на тематиката на чуването, считаме, че в полза на публичните упования за гласност и надзор върху активността на изпълнителната власт следва да бъдат подхванати своевременни ограничения. ", показва Даниел Проданов - депутат от „ Възраждане " във импортираното от него искане до Председателя на Народното събрание за чуване на Министъра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР