Продажбата на жилища в Европа непрекъснато се увелича. Причината е

...
Продажбата на жилища в Европа непрекъснато се увелича. Причината е
Коментари Харесай

Продадени имоти за милиарди евро

Продажбата на жилища в Европа непрестанно се увелича. Причината е непрекъснатия развой на урбанизация, съществуване на финанси, миграция и демографската обстановка. През 2016 година в Европа са били осъществени жилищни парцели на обща стойност 37 милиарда EUR, а за настоящата се чака тази цифра да доближи 39 милиарда EUR.

„ През 2016 година за пръв път след финансовата рецесия азиатските вложители бяха дейни на Стария континент. Също по този начин няколко фонда вложиха в Испания, пенсионни фондове от Англия и Германия влагаха в недвижими парцели в Холандия, както и 40% от жилищата в Берлин бяха продадени на френски, скандинавски и финландски купувачи”, споделя Томас Байерн, началник на изследователската група Catella.

На разбор са били подложени 75 европейски града. В резултат холандските градове Амстердам, Утрехт и Ротердам получиха статута на „ метрополитен” във връзка с вложения в парцели. След тях се подреждат Хелзинки, Копенхаген, Лондон и Манчестър. Малмьо, Стокхолм и Виена също са били измежду атрактивните градове за вложения измежду задграничните бизнесмени. Като новооткрити жилищни пазари се дефинират Рим, Порто и Сарагоса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР