Продажбата на българския клон на ЧЕЗ на Инерком България е

...
Продажбата на българския клон на ЧЕЗ на Инерком България е
Коментари Харесай

Еврокомисар: Сделката за ЧЕЗ е частна

Продажбата на българския клон на ЧЕЗ на " Инерком България " е договорка сред две частни компании. Това съобщи вицепрезидентът на Европейската комисия и еврокомисар по енергетиката Марош Шефчович, съобщи БГНЕС.
Шефчович е разискал договорката по време на днешната си среща с премиера Бойко Борисов.
" Искам да повторя, че това една договорка сред частни компании и ние от Еврокомисията бихме желали да знаем, че се съблюдават всички правила и закони, които са в европейското законодателство “, акцентира еврокомисарят.
Шефчович не разяснява опцията за държавно присъединяване. Той още един път акцентира, че Европейска комисия не се меси в частни търговски разногласия, само че упорства покупко-продажбите да не нарушават европейското законодателство.
Той означи, че за момента е доста мъчно да се приказва дали договорката нарушава някакви наставления на Европейски Съюз, тъй като към момента не е финализирана. " Трябва да се види на първо време по какъв начин ще бъде финализирана договорката, дали е спазен третия енергиен пакет. Едва тогава би могла да се произнесе основна дирекция " Конкуренция " или основна дирекция " Енергетика ", добави Шефчович.
Процедурата в Комисия за защита на конкуренцията
От " Инерком " разясниха, че по принцип Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се произнесе в период от 25 дни, като срокът може да бъде продължен, в случай че би трябвало да се прави по-разширена инспекция. Компанията на Гинка Върбакова обаче не счита, че казусът е подобен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР