Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази

...
Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази
Коментари Харесай

Шефът на ЧЕЗ за България: Продажбата няма да се отрази на цената на тока

Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази на цените на тока. Това сподели пред публицисти районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал по време на публично стартиране в употреба на сменения 110-киловолтов кабел „ Драгалевци “ и реконструираната подстанция „ Витоша “, съобщи „ Фокус “.

„ Цената на ток се дефинира от регулатора. Ценообразуването е въз основата на капиталова стратегия, поддръжка, оперативни разноски. Регулаторът ще реши, какво ще признае и какво няма да признае. Това няма никаква връзка със собствеността, “ сподели той. „ Не е правилно, че „ Инерком “ е бил част от ръководството на сдружението. Оперативното ръководство на ЧЕЗ постоянно е било в ръцете на управителни препоръки. Вярно е, че има подписан контракт, само че това не визира оперативната активност “, сподели още Крал.

Регионалният управител на ЧЕЗ за България изясни също, че спирането на електрозахранването още веднъж не зависи от притежателя на сдружението. „ Аз мисля, че вършим всичко допустимо. Инвестиционната стратегия на сдружението през последните години надвишава над 100 млн. лв. “, уточни той, като отхвърли изказванието, че „ ЧЕЗ Разпределение за България “ като компания минимум извършва декларираната си капиталова стратегия.

„ Последните години ние изпълняваме на най-високо равнище нашата капиталова стратегия. Изпълнили сме стратегиите за минали години, имаме планове, както за 2019, по този начин и за 2020 година. Част от плановете още веднъж ще бъдат замяна на 110-киловолтов кабел, работим по региони. Тази година имаме към този момент и мрежа от 180 електромери с дистанционно управление “, сподели той. Според него нито един реализатор не може да подсигурява на 100% предотвратяването на повреди, произшествия и произшествия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР