Продажбата и директната консумация на алкохол в Москва вече е

...
Продажбата и директната консумация на алкохол в Москва вече е
Коментари Харесай

Московчани вече ще могат да се наливат с алкохол само в заведения от над 20 кв метра

Продажбата и директната консумация на алкохол в Москва към този момент е позволена единствено в заведения за публично хранене с обслужваща зала по-голяма от 20 квадратни метра. Това оповестяват от пресслужбата на кмета и държавното управление на столицата.

По този метод управляващите в Москва са дали отговор на недоволства от поданици за работата на кръчметата, по-известни като " наливайки " в жилищните здания. Резолюцията към този момент е подписана от кмета на Москва Сергей Собянин.

Списъкът на пространствата, които не могат да бъдат употребявани за продажбата на алкохол включват фоайета, коридори, както и гримьорни, детски стаи за игрии други Списъкът включва помощни пространства и други пространства, които не са предопределени непосредствено за консумация на храна.

Въобще законът не разрешава продажбата на алкохолни артикули в дребни заведения за публично хранене, ситуирани в жилищни здания и в прилежащите територии.

Така наречените " наливайки " нормално продават алкохол, в това число през нощта. Ограниченията идват след многочислени тъжби от московчани. Според тях, работата на такива заведения „ постоянно предизвиква дискомфорт “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР