Продажба на 16 тона немски колбаси и кашкавали, внесени в

...
Продажба на 16 тона немски колбаси и кашкавали, внесени в
Коментари Харесай

Данъчни разпродават 16 т. салам и кашкавал в Бургас

Продажба на 16 тона немски салами и кашкавали, импортирани в страната от компания с неплатени отговорности, разгласи Национална агенция за приходите в Бургас. При инспекция на място от екип на " Фискален надзор " се е оказало, че вносителят има просрочени отговорности. Наложено е било поръчителство на стоката, което обаче не е импортирано в период. Фирмата е обжалвала, само че съдът е удостоверил дейностите на приходната администрация и според настоящото законодателство, притежател на питателните артикули става страната, изясни представителят на териториалната дирекция Христо Узунов.

Продажбата ще стане посредством директно договаряне на 24 юни от отдел Държавни вземания на Национална агенция за приходите Бургас.

" Желаещите би трябвало до 20 юни да внесат нужните документи. Оглед на стоката, която се съхранява в хладилна камера в Рибно пристанище Бургас може да се направи на 18 и 19 юни във времето от 13.00 до 15.00 часа. Срокът на валидност на саламите е февруари 2021 година, а на кашкавалите, които са разнообразни типове - февруари и април 2020 година Хранителните артикули имат протокол за осъществена инспекция от Българската организация по сигурност на храните ", изясни Узунов.

Той добави, че от началото на годината посредством сходни продажби на отнети и иззети в интерес на страната артикули, Национална агенция за приходите Бургас е внесла в републиканския бюджет близо 300 хиляди лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР