Прочутият хирург проф. д-р Александър Чирков започва работа в МБАЛ

...
Прочутият хирург проф. д-р Александър Чирков започва работа в МБАЛ
Коментари Харесай

Загадъчна СНИМКА разкри какви ги върши проф. д-р Александър Чирков

Прочутият хирург проф. доктор Александър Чирков стартира работа в МБАЛ "Свети Мина " Пловдив. За това осведоми шефът на здравното заведение проф. доктор Петър Петров.

Той разгласява и фотография с известния експерт в персоналния си профил, под която написа:

"С професор Чирков най-новото попълнение в състава на МБАЛ Свети Мина обсъждаме вероятностите пред развиването на кардиологията в болничното заведение ". След това даде и още малко детайлности "
"Проф. доктор Александър Чирков ще стартира работна като съветник при нас от месец октомври. Той ще идва за по една седмица всеки месец. Сигурен съм, че съдействието ни с него ще ни бъде от огромна изгода ", съобщи проф. доктор Петър Петров.
Проф. доктор Александър Чирков е кардиохирургът, направил първата трансплантация на сърце в България през 1986 година Той завоюва международна известност и благодарност за професионализма си в областта на сърдечните заболявания, интервенции и трансплантациите. Първият българин с присадено сърце е дребният Иванчо от Кърджали. През 2003 година Чирков прави и първата белодробна трансплантация у нас.

Отново първи в Източна Европа той вкарва и така наречен изкуствени сърца. С тях нуждаещите се от трансплантация могат да дочакат до 2 години донор. Майсторът на скалпела е оперирал от сърце персонално 30 000 души, а на други стотици хиляди е оказал помощ посредством съвещания в своята дългогодишна лекарска процедура.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР