Прочутият британски естественик сър Дейвид Атънбъро отговори на въпроси на

...
Прочутият британски естественик сър Дейвид Атънбъро отговори на въпроси на
Коментари Харесай

Сър Дейвид Атънбъро и най-важният филм на годината

Прочутият английски естественик сър Дейвид Атънбъро отговори на въпроси на известни свои почитатели, измежду които бяха и децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Британският принц Джордж, който е трети по реда за унаследяване на трона, и по-малките му брат и сестра се включиха в необичаен видеозапис, задавайки въпроси на Атънбъро за изгубването на типовете, паяците и обичаните животни на английски естественик и популяризатор на естествознанието.

Сред останалите звезди, които се включиха в самодейността, състояла се преди премиерата на биографичния филм Attenborough: Life On Our Planet („ Атънбъро: Животът на нашата планета “) по Нетфликс, бяха и Били Айлиш, Дейвид Бекъм, звездата от „ Игра на тронове “ Мейзи Уилямс, актрисата Джуди Дженч и други, оповестява Entertainment Weekly.

 Сър Дейвид Атънбъро и най-важният филм на годината (ВИДЕО)
Във видеото, което е записано като част от промоционален клип за новия филм на именития природозащитник, той отговоря на въпроси за положението на планетата, климатичните промени и бъдещето на Земята. Самият филм, чиято премиера беше през вчерашния ден, споделя за най-голямата екологична злополука, която се случва пред очите ни: загубата на последните непокътнати места с дива природа и оттова - на биоразнообразието.



Седемгодишният Джордж, петгодишната Шарлот и двугодишният Луи, чиито гласове рядко се чуват обществено, зададоха въпроси на 94-годишния някогашен основен шеф на Би Би Си 2 и програмен шеф на Би Би Си по въпросите за природата, като фрагментите бяха записани и публикувани от двореца Кенсингтън.
Снимка Архив: EPA/БГНЕС  Сър Дейвид Атънбъро и най-важният филм на годината (ВИДЕО)
Изглежда, че трите деца на принц Уилям ще последват стъпките на татко си и дядо им принц Чарлз, подкрепяйки екологични дела. Въпросът на принц Джордж към сър Дейвид е: " Кое смятате, че ще е идващото животно, което ще изчезне? "

Докато сестра му Шарлот разкрива, че харесва паяци. " И вие ли харесвате паяци? ", пита тя Атънбъро. На което той отговори позитивно, както и че хората няма за какво да се опасяват толкоз от тях.

Принц Луи от своя страна попита английския естественик: " Какво животно харесвате? ". Вижте целия диалог от видеото в Instagram профила на двореца Кенсингтън.

A post shared by (@kensingtonroyal) on Oct 3, 2020 at 5:59am PDT

Въпросът на Били Айлиш беше: „ Как се справяте с персоналните си усеща към всички животни, които губят живота си или изчезват? Как в действителност се справяте с това като човек? "

Атънбъро сподели, че се усеща „ обезверен “ от обстановката, добавяйки: „ Мисля, че най-изумителната панорама в естествения свят, която в миналото съм виждал и в никакъв случай няма да не помни, беше първият път, когато се гмурнах в коралов риф. Оказвате се в нов свят - с изключителна хубост, трудност и доста чудеса. Виждате всевъзможни отлично оцветени риби и доста същества, за които даже не знаете, че съществуват ”, добави той, разкривайки, че след завръщането си на рифа години по-късно е бил посрещнат от пейзаж, която той би оприличил на „ гробище “. „ Всичко беше чисто бяло, беше мъртво. Коралите бяха убити от възходящата температура, която ние, човечеството, създадохме. Това беше ужасна панорама и ужасна картина, показваща какво вършим с естествения свят. “

Бекъм попита какво обръщение би желал да изпрати водещият на децата за бъдещето на планетата.

Според Атънбъро децата би трябвало да научат какъв брой значимо е ​​да опазваме дивия свят, част от който сме и ние: „ Да се ​​грижим за животните. Да не пилеем нищо - нито храна, нито електричество. Да пазим природата - тя е най-ценното нещо, което имаме, и ние сме част от нея “.

Въпроси на Атънбъро зададоха още актрисата Джуди Денч, футболистът Маркус Рашфорд, актьорският състав на предаването „ Sex Education “ на „ Нетфликс “ и други



В рецензията на онлайн изданието NME „ Животът на нашата планета “ е наименуван „ най-важният филм за годината “: „ Ако хората стачкуват, че би трябвало да носят маска в супермаркета, с което ще защитят личната си баба, какъв късмет имат необичаен тип кит или екзотична отровна жаба, когато цената за отбраната им изисква толкоз доста жертви?

„ Животът на животните и растенията може да е по-тясно обвързван с нашия, в сравнение с бихме желали да признаем, само че незабравим филм като този би трябвало да ни подтикне към деяние вместо към сълзи, в случай че има вяра да ги спасим. „ Животът на нашата планета “ може да не е филмът, който множеството от нас желаят да гледат през 2020 година, само че несъмнено е този, който би трябвало да забележим “, приключва обявата.

В България за последните 24 часа часа филмът е на девето място измежду най-гледаните заглавия в стрийминг платформата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР