Прочутият боен лозунг на нацизма за нов световен ред“ за

...
Прочутият боен лозунг на нацизма за нов световен ред“ за
Коментари Харесай

Англия - родното място на нацизма

Прочутият военен девиз на нацизма за „ нов международен ред “ за първи път е повдигнат не от Хитлер, а от англичанина Х. Г. Уелс.

Във втората серия на документалния филм „ Англия - Русия. „ Коварство без обич “ се споделя по какъв начин Англия е съдействала за идването на Хитлер на власт в Германия и по какъв начин английските водачи са въоръжили фюрера с нацистката идеология. Идеологията на нацизма е създадена не в Германия, а в Англия.

* * *

„ Странната война “ нормално се цитира като образец за двойната игра, която Англия играе през Втората международна война. От самото начало на Втората международна война до май 1940 година английското държавно управление се държеше в действителност доста необичайно: във Франция бяха изпратени войски, с цел да се бият с Вермахта, само че те не започнаха никакви решителни дейности. Докато германците не започнаха атака на територията на неутрална Белгия и Холандия, британците даже не се пробваха да ги спрат.

Също толкоз двусмислено Англия се държеше във връзка с нацисткия режим по-рано, през 30-те години. През 1932 година в Лондон е основан Британският съюз на фашистите, който поддържа проповедите на Мусолини и Хитлер. Осуалд Мозли беше началник на Британския съюз на фашистите. Съюзът се ползваше със благосклонностите на редакторите на огромните издания, на финансовите магнати. До лятото на 1934 година 50 хиляди души са в редиците на Съюза.

На 1 януари 1934 година Мозли основава Януари клуб, който включва видни представители на английското общество. Председателят на клуба Джон Скуайър, редактор на лондонското списание Mercury, сподели, че членовете на клуба са " най-много симпатизиращи на фашисткото придвижване ". Клубът се състои от към 450 души, в това число Хърбърт де ла Пер Гот - шеф на няколко огромни компании, Винсънт Викерс - шеф на London Insurance Company, Lord Lloyd - някогашен губернатор на Бомбай, ръководител на Imperial Economic Union, крупният земевладелец граф Глазгоу.

Властите (консерваторите) не създаваха спънки за Съюза: те си затваряха очите за пропагандата и затваряха очи за митингите и демонстрациите, проведени от Мозли. Правителството даже позволи на 3000 членове на Британския съюз на фашистите да маршируват като част от антисемитска акция. Кралското семейство също предпочиташе Мозли.

На 6 октомври 1936 година Мозли скрито се дами за гневната почитателка на Хитлер, английската аристократка Даяна Мийфорд, извършвайки този акт в хола на Йозеф Гьобелс. Хитлер участва на сватбата, подарявайки на младоженците своята фотография в сребърна рамка.

На Олимпийските игри през 1936 година, преди футболен мач сред националните тимове на Англия и Германия на Олимпийския стадион в Берлин, звучи немският химн и двата тима се отдръпват.

Свиреп расист беше английският политик Арнолд Спенсър Лийз, който основа Имперската фашистка лига през 1929 година А на музикалните фестивали, отдадени на Рихард Вагнер, извършени в баварския град Байройт, чест посетител беше създателят на теорията за превъзходството на бялата раса, благородник, наследник на адмирал Хюстън Чембърлейн, който написа книгата „ Основите на 19-ти век. "

Основната концепция на Чембърлейн е, че арийците превъзхождат физически и интелектуално неарийците. Расисткото писане на Чембърлейн беше доста харесано от кайзер Вилхелм, който похвали създателя: „ Господ Бог даде вашата книга на германците “. Хитлер назовава творчеството на Чембърлейн „ свещено “, а самия създател, който през 1908 година се дами за дъщерята на композитора Вагнер Ева, за своя „ обичан оракул “.

Авторите на кино лентата означават, че Хюстън Чембърлейн е заимствал концепцията за превъзходството на бялата раса от британеца Томас Карлайл, който в доста връзки предшества възгледите на Ницше с неговия фетиш към свръхчовека, а посредством него и на Хитлер и други идеолози. на нацизма. И доста преди Карлайл, шотландският анатом и зоолог Робърт Нокс развива това, което е известно като расова антропология, пионер на " научния " расизъм във Англия.

Друг англичанин, братовчедът на Чарлз Дарвин Франсис Галтън, изобретил евгениката като система от ограничения, ориентирани към попречване на утежняването на наследствените пристрастености от потомство на потомство. Идеите на Галтън процъфтяват в Хитлеристка Германия, където те вземат участие в битката за „ чистотата на расата “.

Евреите бяха оповестени за най-„ непълноценни “ (между другото, те бяха преди всичко измежду народите на света по брой Нобелови лауреати на глава от населението). Откакто лагерите на гибелта Аушвиц и Треблинка станаха известни на света след провалянето на Германия, думата " евгеника " е мощно обвързвана с нацизма и расизма.

И по-нататък. Авторите на кино лентата напомнят, че известният апел на нацизма за „ нов международен ред ” не е повдигнат от Хитлер, а от англичанина Хърбърт Уелс, писател-фантаст и чиновник на MI6.

* * *

През 1940 година владетелите на Третия райх създават " Операция Уили ", чиято цел е да убият крал Джордж VI и министър-председателя Чърчил по време на пътуването им до Бахамските острови, където по време на войната губернатор е абдикиралият крал Едуард VIII, който след абдикацията приема купата херцог Уиндзор.

Бяха направени проекти за възобновяване на херцога на английския престол, с цел да се изведе Англия от войната. През 1937 година херцогът и брачната половинка му посещават Германия и се срещат с Хитлер и други водачи на неговото държавно управление. „ Таймс “ разгласява публикации за визитата на Едуард в Германия: „ Негово кралско височество се усмихва и поздравява по нацистки метод тълпите от хора, събрани под прозорците му покрай хотела “.

Херцогът на Уиндзор смяташе краля за простак, кралицата за клеветник, а Чърчил, който оглавяваше държавното управление, за войнолюбец. Фюрерът, съгласно него, беше велика персона. Херцогът бил сигурен, че ще бъде огромна покруса за човечеството, в случай че Хитлер бъде свален. За членовете на кралското семейство тези настройки са били като предписание общо споделяни.

Филмът споделя за съдействието на шефа на Райхсбанк Ялмар Шахт и шефа на Английската централна банка сър Монтегю Норман за подписването от Англия и Германия на 6 юни 1935 година на скрито съглашение за съдействие - въздушен и морски пакт, за визитата на ръководителя на Камарата на лордовете, лорд Халифакс, на Олимпийските игри в Берлин и срещата му с Хитлер, за съглашението на Халифакс за аншлуса на Австрия и анексирането на Чешката Судетска област и доста повече.

Авторите на кино лентата демонстрираха документи от архивите на СВР по отношение на англо-френския проект Пайк, чийто създател е Чърчил. Според този проект напролет на 1940 година 300-хилядната англо-френска войска на военачалник Вейганд би трябвало да се концентрира в Сирия и оттова дружно с турски и ирански войски да нанесе удар в Закавказието. Действията на руското разузнаване осуетяват тези проекти.

Хитлер е толкоз убеден в вероятностите за военно-политически съюз с Англия, че на 10 май 1941 година изпраща своя сътрудник Рудолф Хес в Лондон за договаряния. Хес лети до Англия с изтребител Messerschmitt 110 и скача с парашут в имението на херцог Дъглас Хамилтън. Документите за престоя на Хес във Англия към момента не са разкрити от английските разследващи служби.

Короната на английското изменничество е проектът за интервенция „ Немислимо “, създаден от държавното управление на Чърчил след капитулацията на Германия. Според този проект на 1 юли 1945 година съюзническите сили на Съединените щати и Англия трябваше да извърнат фронта на 180 градуса и да нападат Съветския съюз...

Ако НТВ покаже всичките обещани 10 епизода от документалния си ефирен сериал, фенът ще научи доста забавни неща за британската татковина на нацизма и за конфликта на идеологии, в който не може да има спокойно общуване.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР