Прочутият археологически парк Помпей в Италия отново приема посетители след

...
Прочутият археологически парк Помпей в Италия отново приема посетители след
Коментари Харесай

Археологическият парк Помпей в Италия отново приема посетители

Прочутият археологически парк Помпей в Италия още веднъж приема гости след облекчаването на ограничаващите ограничения поради новия ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Руините на античния град, заровен от пепелта на вулкана Везувий преди съвсем две хиляди години, са втората най-посещавана от туристи историческа забележителност в страната след Колизеума в Рим.

Отварянето на археологическия парк става поетапно, все пак през днешния ден в античния амфитеатър на Помпей нямаше нито един клиент. На чужденците е неразрешено да влизат в Италия до юни. Малко по-малко от 4 милиона души посетиха Помпей през 2019 година

Посещенията в археологическия парк се реализират по нови правила. Посетителите ще се движат по тъкмо избран наложителен маршрут, втори ще бъде препоръчан след 9 юни.

Часовете за посещаване се резервират авансово, цената на билета е пет евро. Всички посетители на комплекса ще минават през наложителна отдалечена инспекция на телесната температура.

Сред първите гости в парка през днешния ден е двойка американци от Детройт, които карантината заварва в Помпей. Те пробвали да прегледат останките на античния град тъкмо преди карантината, само че не съумели. Оттогава те са в апартамент чартърен в Помпей.

" Фантастично е, струва си да се чака, с цел да го види човек ", споделя Колийн Хюсън.

Валентина Рафоне, която е на 48 години и съвсем от двадесет години работи като екскурзовод в Помпей, споделя, че усеща " възприятие на празнина, на горест ". Само ние, екскурзоводите, сме тук и някои публицисти, прибавя тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР