Прочутата Целувка на Климт в двореца на Белведере във Виена

...
Прочутата Целувка на Климт в двореца на Белведере във Виена
Коментари Харесай

Надраскаха с червено „Целувката на Климт

Прочутата „ Целувка " на Климт в двореца на Белведере във Виена бе скрита зад голям хаштаг в алено за два дни. Не, не, не става дума за фанатик със спрей, няма съображение за паника. „ Зачеркнатата " картина е акция...
От 6 до 8 ноември туристите можеха да видят „ надрасканато " копие на шедьовъра. Оригиналът беше изместен в прилежаща зала. Акцията е част от настоящата рекламна акция на Виенския туристически ръб, която приканва пътуващите да не се трансформират в плебеи на селфи-манията и да намерят време за приятност от пътешествията. Тази нова наклонност в туризма се назовава „ цифрово пречистване ". 
Посетителите се скъсват да се щракат пред може би най-известната целувка на света и вместо да продължат разглеждането на двореца Белведере, те безусловно потъват в обществените медии, с цел да покажат образно на какво популярно място се намират. 
Който пътува и вижда необятния свят, желае да бъде и забелязан! В конкуренцията за повече лайкове по време на пътешествията си ние просто забравяме за хората и мястото, където сме. Вместо да се любуваме на момента, се концентрираме в фотографията, от която може да се получи съвършената история за обществените мрежи, а през това време поръчаната храна е изстинала...
С леко мигане Виена се пробва да пропагандира точно пътешествията с по-малко фотоси, само че с повече прекарвания. Австрийската столица предлага всичко, каквото има в един мегаполис, само че без нормалния за огромните градове стрес. Кампанията на Виенския туристически ръб никога не е зов за отвод от обществените мрежи, които се употребяват и от туристическия маркетинг. Тя е по-скоро една задявка с всеобщата цифровизация, при която не трябва да забравяме, че в центъра на всичко стои индивидът и неговите действителни прекарвания.
Снимки: © WienTourismus / Paul Bauer
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР