Прочутата рецепта за зелено кисело мляко на Петър Димков е

...
Прочутата рецепта за зелено кисело мляко на Петър Димков е
Коментари Харесай

Чудотворното зелено мляко на Петър Димков пречиства организма

Прочутата рецепта за зелено кисело мляко на Петър Димков е помогнала на хиляди хора. Тя има доста мощен почистващ резултат за черния дроб. Идеална е за следпразничното пиршество. Ще разтовари тялото и ще прочисти организма от шлаките, токсините и нездравословните субстанции, които ни разболяват.

Необходими са 300 г домашно кисело мляко (2% масленост), към половин връзка магданоз, 3 стръка копър, 3 стръка целина, 1 дребна краставица, щипка хималайска сол, половин чаена лъжичка куркума, черен пипер на усет. Нарежете магданоза, целината и копъра. Добавете рендосаната краставица и пасирайте. Прибавете разрушеното мляко. Сложете подправките и пасирайте още веднъж. Напитката е подготвена. Може да се приема вместо закуска или вечеря. Или пък на два пъти, тъй като порцията е огромна. Димков предлага да се използва в продължение на 20 дни за най-хубави резултати. Киселото мляко може да се съхранява не повече от 30 часа в ледник.
Великият национален врач Петър Димков е един от хората, с помощта на които през днешния ден България я има на картата на Европа. Той се е сражавал за родината си в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война. Раняван е доста пъти, награждаван е с ордени и медали за смелост безчет пъти. Варненци може би не знаят, че след войните той е управлявал построяването на Аспаруховия мост и построяването на парка " Владислав Варненчик ".

Но най-известен е Петър Димков като национален врач, който е избавил хиляди българи с билколечение, ирисодиагностика и със своята система за природосъобразен живот. Димков е бил уверен, че няма нелечима болест, само че на първо време би трябвало да се постави грижа за душата на индивида и едвам по-късно за физическото тяло. Привърженик е на постенето, лечебното недояждане и вегетарианството. Основният му труд " Българска национална медицина " излиза през трийсетте години в три тома и четири издания. През интервала от 1944 до 1990 година книгите му са неразрешени от политическата цензура. В труда си той споделя: " Ако здрав човек се откаже за два-три дни от храна и единствено понякога удовлетворява жаждата си с няколко глътки вода, то подобен апетит подмладява организма и усилва неговата сила. Организмът се почиства от признатите допълнително храни, храносмилателната система си почива. Също от доста огромна изгода за здравето е периодическото недояждане – един ден в седмицата, да вземем за пример петък. И този ден е най-добре да не се сменя, с цел да привикне организмът към него. В този ден да не се взема никаква храна с изключение на топъл липов чай заран, обед и вечер, подсладен с малко мед. От това на другия ден човек има превъзходно самочувствие. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР