Прочутата джипси пънк банда Gogol Bordello (Гогол Бордело) зарадва своите

...
Прочутата джипси пънк банда Gogol Bordello (Гогол Бордело) зарадва своите
Коментари Харесай

Уникалните Гогол Бордело подлудиха София и обещаха да го направят отново


Прочутата джипси пънк тайфа Gogol Bordello (Гогол Бордело) зарадва своите български фенове със страховит концерт в София, който продължи два часа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Американската група към този момент близо две десетилетия е на сцената, само че за първи път гостува у нас и сътвори атракция, каквато се помни цялостен живот.

Щастливците, изпълнили до дъно залата на Интер Експо Център, изслушаха онлайн неповторимата компилация от пънк рок, циганска музика и балкански ритми. Веселяците Юджийн Хуц и компания показаха последния си седми албум Seekers and Finders, само че също по този начин извършиха и много от шлагерите, с които станаха световноизвестни като Start Wearing Purple, Wonderlust King, Not a Crime, Immigraniada, Alcohol, Lela Pala Tute и други
 Гогол Бордело подлудиха София Гогол Бордело подлудиха София / БГНЕС
Ексцентричният фронтмен на бандата - украинецът от ромски генезис Юджийн Хъц не бе идвал в България, само че показа пред почитателите, че добре познава кухнята на страната ни, откакто преди да основе групата е работил като ди джей в българския бар "Механата" в Ню Йорк. На финала Хуц разгласи, че се надява на нови срещи с България, в случай че не у нас, най-малко в "Механата".

Подгряваща група на Gogol Bordello бяха не по-малко ексцентричните Maika - балканска различна денс пънк групировка, която по превъзходен метод повдигна настроението на феновете в Интер Експо Център и сигурно си завоюва нови фенове.
 Гогол Бордело подлудиха София Гогол Бордело подлудиха София / БГНЕС
Музиката на Maika, която е с корени от Сърбия, Хърватия и Черна Гора, се базира на модерни бийтове, обичайната балканска ритмика с тромпети и акордеон и всичко това съчетано с женски пънк вокали.

Този концерт стана вероятен с помощта на Loud Concerts, откакто в предните години многочислените опити на разнообразни български уредници да доведат хитовата джипси пънк групировка не се увенчаваха с триумф.

Създадени през 1999 година, Gogol Bordello построяват стила си благодарение на цигулка и акордеон и комбинират по несравним метод ритмична циганска музика с детайли от пънк, рок и балкански ритми. Водената от вокалиста Юджийн Хуц групировка набира многочислени почитатели с непрестанните колоритни концерти, които изнася. Бандата има седем албума, последният от които Seekers and Finders излезе предходната година. Успяват да привлекат вниманието и на кино промишлеността и вземат участие в редица кино продукции. През 2008 година са основни настоящи лица в музикалния документален филм Gogol Bordello Non-Stop, проследяващ издигането на бандата от гаражните пространства, през свиренето по сватби, до международните подиуми и фестивални участия.

[i]Концертът на Gogol Bordello в София се провежда от LoudConcerts. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР