Прочетох, че днес бившият министър на културата, а сега председател

...
Прочетох, че днес бившият министър на културата, а сега председател
Коментари Харесай

Рашидов не се появи. Дойде на последната част - коктейла |

Прочетох, че през днешния ден някогашният министър на културата, а в този момент ръководител на комисията за медии и просвета Вежди Рашидов се е изказал в телевизионно предаване във връзка, подписано от над 1200 души, свързани с културата, интелектуалния труд и образованието. Нарекъл е мои сътрудници, съидейници, а и значително мои другари в този лист “пълнеж ”. Не намирам думи да изразя отвращението си от това изказване.

По мой адрес Рашидов е споделил следното:

“Карабашлиев ли беше това момче… В Брюксел го предложих там на Кристалина да го наградят, нали се връща от Америка, а който се връща от Америка, ние доста го тачим. Дадох му коктейл в една банка на представянето на книгата му в Брюксел. Сигурно в този момент това е форма на признателност. ”

От дребни са ни учили, че “по-умният отстъпва ” и по тази причина би било редно да подмина с безмълвие и тази, както доста други клюки по мой адрес през годините. Но мисля, че тази глупава мантра ни е докарала на този хал. А и човек, за едната си чест живее, по тази причина ето и някои обстоятелства:

1. Моето посещение в Брюксел през 2012 беше по покана на Постоянното посланичество на България в Брюксел, а не от Министерство на Културата.

2. Моето посещение беше НЕ за показване на “книгата ми ”(коя тъкмо книга?!), а във връзка Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност 24-ти май!

3. Награда от Кристалина Георгиева не съм получавал. Не съм получавал и хонорар.

Ето и част от самата покана:

“Затова имаме вяра, че тъкмо в деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и нематериалност ще можем да ви посрещнем в Брюксел. Десетки и без пресилване стотици млади и способни българи, които работят в европейските институции, безспорно ще се радват навръх подобен диалог, с концерт и с галерия да свържат сърцата си с България на светлия за всички ни ден. Моля да ми кажете дали приемате откровената ни покана? Имате ли опция да пътувате през май и да дойдете в Брюксел? ”

Counsellor for Culture and Audiovisual Policy
Permanent Representation of the Republic of Bulgaria to the EU
1000 Brussels,
49, Square Marie-Louise

Та, факт е, че през 2012 гостувах в Брюксел и изнесох сказка във връзка 24 май. Беше извънредно зареждаща среща със сънародници от Постоянното посланичество на България — четящи, интелигентни и свестни хора — с една дума “пълнеж ”.

На самата среща, мисля, че Рашидов не се появи. Дойде на последната част — “коктейла ”.

Тексът е оповестен в персоналния Фейсбук профил на писателя Захари Карабашлиев. Заглавието е на редакцията
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР