Прочетох, че Асен Василев е говорил за състоянието на бюджета,

...
Прочетох, че Асен Василев е говорил за състоянието на бюджета,
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Благоевград: Не е важно кой пред коя врата стои в парламента, важно е да сме под българския флаг и да работим за държавата ни!

Прочетох, че Асен Василев е приказвал за положението на бюджета, че в митниците и данъчните има по-малко пари и би трябвало да се взима нов дълг. И тук приказваме за милиарди. Преди Ковид рецесията постоянно сме били на остатък, бяхме в тройката на страните с най-нисък външен дълг. Последните години страната се вкара в дългова серпантина и то доста преди този момент държавно управление. Само че не се приказва с имена на министри, на министър председатели. Корнелия Нинова е не запомнила, че след мен тя е била вицепремиер на България и е могла да оправи доста от грешките, които споделя. За кое съм отговорен?

След мен е имало 5 премиера, финансови министри. Може да се види какъв брой е фискалният запас, може да се види по какъв начин е повишен дългът, само че да се кажат имена. Над 3% недостиг е към 4-5 милиарда, които липсват. И като прибавим още 5 милиарда към тях, нали ние би трябвало да ги върнем? След изборите като внесат бюджета, ще го разгледаме деликатно. Аз съм за консервативна политика.
Това харчене на пари към този момент 3 години, без да се вижда къде е...

Разбирам да кажат, че ни би трябвало 2 милиарда дълг, с цел да достроим Автомагистрала Струма, да вземем за пример. Има смисъл и гласоподавам с 2 ръце. Такъв заем ще се изплати и ще носи доходи. Самият аз не мога да подсигурявам нищо, обвързвано с новите задължения. ГЕРБ няма заместник-министри в Министерство на финансите, нито в Митници и в Национална агенция за приходите имаме заместници. Какво е положението на хазната знаят единствено Политическа партия, сигурен съм, че и Демократична България не знаят.
В тази интернационална обстановка, с тези 2 война, без държавно управление си обричаме страната. Затова не е значимо кой пред коя врата стои в Народното събрание, значимо е да сме под българския байрак и да работим за страната ни! Ние сме жители за европейско развиване на България, евроатлантическите ни сътрудници утвърждават настоящето държавно управление и по тази причина би трябвало да го пазим, тъй като е положително за страната.
Предстои сложна крайна година на фона на война в Украйна и в Близкия Изток. Случва се блестящо опълчване и гледайки нещастието на цивилните жители и от Израел, и от Палестина, смятам, че това е развой на окървавяване, който няма да отмине епохи. Ако този спор стане световен, ще настане рецесия с горивата и дизела. Ние като страна би трябвало да сме доста деликатни и да имаме проект и подготвеност, в това число и през кметовете, които би трябвало да стартират да построяват зарядни станции за коли да вземем за пример. А сега нямаме проект, имаме една стратегия, която сякаш следваме и към която всеки търси триумф, с цел да каже, че е съумял.
Кирил Петков също е бил през днешния ден в Благоевград. Би трябвало да сме дружно през днешния ден тук по силата на сглобката, само че ние приказваме за противоборството сред нас, а на следващия ден в Народното събрание дружно одобряваме закони или се пазим от избор на съмнение. Много комплицирана настройка.

Ако имаме победа, ще имаме и причини да изпълняваме обещанията си. Ние би трябвало да вършим положително и да сме толерантни. С един добър резултат ще ни дадете мощ да работим за България!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР