Прочетете, за да разберете с кой вид алкохол не трябва

...
Прочетете, за да разберете с кой вид алкохол не трябва
Коментари Харесай

Кой вид алкохол е най- малко вероятно да ви причини махмурлук и главоболие

Прочетете, с цел да разберете с кой тип алкохол не би трябвало да прекалявате, с цел да не получавате махмурлук

Всички типове алкохол съдържат дейна съставна част, наречена етанол. Но по време на процеса на ферментация постоянно се образуват и токсични странични артикули, наречени „ конгенери “. И съгласно няколко изследвания, алкохолните питиета с огромни количества конгенери усилват интензивността и силата на махмурлука – тъй като тялото ни се бори да ги разгради.

Тук ще разгледаме някои от обичаните ни питиета и каква е вероятността те да ни оставят със мощен махмурлук или извънредно главоболие.

Водката е едно от питиетата, които не предизвикват толкоз мощен махмурлук и главоболие

За доста от нас националната напитка на Русия ще бъде обвързвана със съмнителни житейски решения (не е изненадващо, като се има поради, че множеството марки са 40% алкохол, разбъркан с вода).

Но изследване на British Medical Journal откри, че водката в действителност е минимум евентуалното пиво да ви аргументи махмурлук: тя е толкоз чиста, че на практика не съдържа конгенери. Но смесването на водка със сладки питиета за разредител трансформира нещата. Главоболието и махмурлука се получават тъкмо поради тях.

Други сходни питиета, като ром, саке и джин, имат сходно ниско наличие на конгенери (макар и не толкоз ниско, колкото водката) и по тази причина е по-малко евентуално да ви накарат да се почувствате зле и да получите махмурлук или главоболие.

Уискито предизвиква мощен махмурлук

Алкохолни питиета с по-високо наличие на конгенер и по-тъмен звук като уиски и бърбън водят до доста по-тежък махмурлук от по-светлите или чисти спиртни питиета. Установено е, че един съответен конгенер, метанол (намиращ се в най-високи равнища в уискито и аленото вино), остава в тялото много дълго време, което води до по огромни последици на другия ден.

Шампанско

Много от нас са привлечени от мехурчетата, изключително към нова година. Но Борис Табаков, професор по фармакология в университета на Колорадо, изяснява, че газираните питиета като просеко, шампанско и кава също могат да доведат до смъртоносен махмурлук.

В резултат на това към две трети от хората се напиват по-бързо, когато пият шампанско или други газирани алкохолни питиета.

Инфо: https://www.stylist.co.uk/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР