Прочетете още: Microsoft тества система за идентификация, базирана на блокчейн

...
Прочетете още: Microsoft тества система за идентификация, базирана на блокчейн
Коментари Харесай

Surface Pen на Microsoft може би ще замени мишката








Прочетете още: Microsoft тества система за идентификация, основана на блокчейн

Нов патент на Microsoft планува ъпдейт на Surface Pen, който ще разполага с клипса за задържане, реагираща при досег. Нейната съществена цел е да имитира скролера при компютърните мишки, позволявайки на потребителите да се движат нагоре и надолу по страниците, да усилват или понижават мащаба на наличието. Така към този момент при работата с компютъра ще може вместо мишка да употребяват стилус.

При един от вероятните дизайни на устройството вътрешната част на клипсата за окачане ще съдържа провидим материал, а извън ще бъде обгърната с изолационен материал. Тази външната част може да съдържа пластмаса, багра или друго електроизолиращо покритие. Проводимият материал ще бъде обвързван с капацитивен датчик, който ще мери електрически промени при допиране.

Настоящият Surface Pen е наличен в няколко цвята и коства 100 $. Той се свърза с Windows 10 устройствата посредством Bluetooth 4.0 и се зарежда с дребната АААА батерията. В момента стилусът разполага с десен бутон и бутон за заличаване. Патентът планува въвеждането на още един бутон, като ще дава отговор на левия бутон при мишката.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР