Прочетете още: Editorial: Имат ли бъдеще електромобилите – част 2

...
Прочетете още: Editorial: Имат ли бъдеще електромобилите – част 2
Коментари Харесай

До 2025 г. половината от продадените автомобили на Toyota ще са електрически или хибридни








Прочетете още: Editorial: Имат ли бъдеще електрическите автомобили – част 2

Toyota най-сетне разкри детайлности към проекта си да настигне своите съперници при електрическите транспортни средства. Досега от компанията се концентрираха върху хибридните и задвижваните с водород коли. И въпреки да реализираха триумф с Prius – в този момент ще подчертават върху напълно електрическите коли. От 2020 година от Toyota възнамеряват да предложат на пазара 10 коли, напълно захранвани с акумулатори, а до 2025 година да показват хибридни или изцяло електрически версии на всеки автомобил, който продават.

От компанията също по този начин прецизираха, че считат да продават електрическите си коли в Япония, Индия, Европа и Съединени американски щати. За тази цел те ще си партнират с Panasonic за създаването на нови акумулатори от последващо потомство, както и за актуалните литиево-йонни акумулатори. До 2030 година от Toyota плануват да влагат към 13, 3 милиарда $ в тази тенденция, с цел да съумеят на настигнат своите съперници.

Основната цел на компанията е да доближи до миг, в който половината от продадените коли за година да са хибридни или напълно електрически, а до 2030 година годишно би трябвало да се продават 5,5 млн. електрически транспортни средства.

През последните две години редица автопроизводители направиха сходни изказвания.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР