Проблемният двоен гараж от термопанели на метри от Античния театър

...
Проблемният двоен гараж от термопанели на метри от Античния театър
Коментари Харесай

Инвеститор чака година решение от НИНПК заради римска мозайк...

Проблемният двоен гараж от термопанели на метри от Античния спектакъл към този момент е в предишното. На терена, на който ще се строи нова постройка, съобразено със стила на резервата, археолози направиха изследване за скъпи антични остатъци.

„ Това е теренът против къщата с кулата от сериала „ Клиника на третия етаж”. Направихме изследване и не открихме никакви скъпи обекти. Има две ями – средновековна и антична, за предпазване на храни”, сподели археологът доктор Здравка Коркутова, която е изследвала терена.

Двойният гараж, който е благосъстоятелност на стопанина на къщата с кулата, изнерви много чиновниците в регион „ Централен”.

След сигнал на жители те откриха, че е строен с термпопанели каквито употребяват за заводските халета и не е желано никакво позволение за градежа им.

Стопанинът му – американски жител, изясни, че гаражът е краткотраен и скоро ще го отстрани.

Вече близо година продължава одисеята с мозайките на ул. „ Пушкин” №7.



Там вложителят на терена Георги Градански извика на благосклонност археолози и те откриха остатъци от римска вила.

" Всичко е заявено от месеци в НИНПК. Чакаме да дойдат и да създадат план за транспортиране на мозайките. Обяснили сме всичко в София, само че процедурата е тромава. Колежката чака 10 месеца да създадат същото с мозайката на ул. „ Леонардо да Винчи”, изясни доктор Коркутова.

Инвеститорът Георги Градански сподели преди половин година, че може да промени плана за терена, защото до момента в който пристигна хабер от НИНПК той ще е към този момент е морално стар.

„ Няма никакво развиване. Вече доближаваме цялостна година, в която чакаме да решат какво вършат с откритите мозайки. Миналата година завършиха изследването август”, споделя той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР