Проблемите за най-добрия ни играч в Лигата на извънземните продължават.Отборът

...
Проблемите за най-добрия ни играч в Лигата на извънземните продължават.Отборът
Коментари Харесай

Везенков отново не получи шанс при успех на Сакраменто

Проблемите за най-хубавия ни състезател в Лигата на извънземните не престават.

Отборът на Сакраменто Кингс се нуждаеше от две продължения, с цел да пречупи съпротивата на Орландо Меджик и да победи " магьосниците " със 138:135 (27:30, 40:25, 24:34, 27:29, 20:17) в домашен дуел от постоянния сезон на НБА.

Българският национал Александър Везенков за втори следващ път не получи късмет за изява от старши треньора Майк Браун и остана на пейката през всички 58 минути игрово време.

" Кралете " можеха да честват с успеха малко по-рано, в случай че съдиите не бяха създали колосална неточност - в самия завършек на първото продължение при 127:125 в интерес на Кингс гостите от Орландо имаха владеене, само че топката излезе в навън от ръцете на Паоло Банкеро. Реферите обаче решиха, че Хуан Тоскано-Андерсън е докоснал топката и разрешиха на Меджик да приключи офанзивата си, като Банкеро изпрати мача във второ продължение при 127:127, написа Sportal.bg. 

В хода на дуела " кралете " пропиляха задатък от 16 точки, само че имайки поради, че тази заран Орландо счупи върха си за най-вече тройки в един мач в своята история. Момчетата на Джамал Моузли осъществиха 25 тройки при страхотна успеваемост от игра - 57%, като през по-голямата част от времето процентът надвишаваше 60, което бе в действителност впечатляващо. Мачът можеше да има и напълно друг процес, в случай че звездата на Меджик Франц Вагнер не бе получил травма в глезена още в самото начало. В негово неявяване Паоло Банкеро сложи нов връх за точки в кариерата си с 43. 

Сблъсъкът сред двата отбора стартира със скорострелна замяна на сполучливи стрелби, преди домакините от Сакраменто да натрупат няколко следващи пропуща и да разрешат на Франц Вагнер и компания да поведат при 7:12. Кийгън Мъри обаче даде искра за поврат на " кралете " с шест точки от своя страна, с цел да изведе Сакраменто напред при 15:14. Именно тогава една от младите звезди на " магьосниците " - Франц Вагнер, получи травма в десния гален и благодарение на членове от треньорския щаб се насочи към съблекалнята за здравна интервенция. Дистанцията в резултата не се промени и след преполовяването на първата четвърт - 21:20 в интерес на калифорнийци. Естествено, Орландо е измежду водещите тимове в Източната конференция и разумно не се даваше елементарно на своя противник - 25:27 в интерес на гостите. Везенков пък още веднъж бе отвън главната ротация, като към този момент на паркета се появиха Трей Лайлс и ДжаВейл МакГий в подкошието. Баскетболистите на Меджик стреляха 5/6 от тройката в първата четвърт и справедливо бяха напред след нейния край при 27:30.

Орландо се усещаше все по-комфортно в залата на " кралете " и на старта на втория интервал дръпна със седем точки задатък при 27:34. С две следващи тройки на фурията Малик Монк домакините си върнаха водачеството при 37:36, а по-късно гардът наниза още два снаряда отдалеко, с цел да поведе тима си при 48:39 в средата на втората четвърт. Паоло Банкеро върна три точки от другата страна, само че " хийт чек " -ът на Монк бе преминат сполучливо и той осъществя петата си тройка единствено за тази част - 51:42. Повишеният % успеваемост от далечна отдалеченост разреши на Сакраменто да се докопа до двуцифрената преднина при 57:44 в своя изгода. Мъри към този момент имаше три забивки в мача, разликата скочи до 15 точки, само че въпреки всичко Орландо съумя да смъкна дребна част от нея до края на първото полувреме, което приключи при 67:55. 

Сакраменто не оставяше късмет на Орландо да го настигне на старта на третата четвърт и двата отбора си разменяха кошове един след различен - 76:64. Двубоят се трансформира в призрачен за гостите, защото и Паоло Банкеро получи травма и също се насочи към съблекалнята, както по-рано стори Франц Вагнер. Няколко минути по-късно Банкеро се завърна на терена без да си личат пострадвания по проблематичния гален. Джейлън Съгс настъпи газта за " магьосниците " и с помощта на негови три следващи тройки Орландо се върна в мача при 79:75 в средата на третата част. Таймаутът на Майк Браун също не оказа помощ - Съгс още веднъж беше самичък на периметъра и порази мрежичката на Сакраменто за четвърти пореден път за 79:78. Възпитаниците на Майк Браун съумяха да удържат натиска на противниците си и да разполагат с задатък от три точки при 86:83 при оставащи към две минути от третата част. " Магьосниците " продължаваха да поддържат недействителен % при стрелбата от тройката - 16 сполучливи от 24 опита, а Банкеро изравни резултата при 88:88. Третата четвърт завърши при 91:89 в интерес на Сакраменто.

Лайлс изведе Сакраменто със седем точки задатък, само че не за дълго, тъй като баскетболистите на Орландо отвърнаха с две следващи тройки, с цел да сведат разликата до единствено една точка при 96:95. Чума Океке вкара 19-ата тройка за Меджик и по този начин отборът поведе при 96:98, поддържайки 65% пукотевица зад дъгата. Кингс позволиха ужасни неточности в къс интервал от време и серията на Орландо доближи 16 поредни точки при 96:103. Монк и Фокс се погрижиха Сакраменто да настигне " магьосниците " при 102:103 с оставащи шест минути на часовника. Кийгън Мъри подвигна залата на крайници с тройка за 105:103, само че незабавно по-късно Банкеро и Съгс станаха създатели на тройки №20 и №21 гостите за 105:109. Последва следващият поврат в този впечатляващ дуел - Малик Монк и неговите пет следващи точки още веднъж донесоха нежно преимущество на Кингс при 110:109. Последваха още няколко замени на водачеството, като Сабонис поведе Сакраменто за две задатък при 115:113. Дистанцията в последната минута бе единствено точка при 116:115 след панер на Банкеро, а по-късно точно той вкара основна тройка, с цел да обезпечи преднина на Орландо при 116:118 с оставащи 16 секунди на часовника. Малик Монк провокира тъждество с сполучлив пробив за 118:118 и 10 секунди на таблото. Този път Съгс не съумя да откри задачата от тройката и по този начин мачът влезе в продължение при 118:118.

Развитието и на спомагателните пет минути бе извънредно забавно - първо Паоло Банкеро наниза нова тройка за 118:121, а по-късно Харисън Барнс извади всеизвестен шанс и вкара отдалечен шут от краче в последната секунда за 121:121, какъвто бе резултатът на влизане в последните две минути от продължението. Сабонис обезпечи точка задатък на Кингс при 122:121, само че Орландо имаше владеене на старта на последната минута и го оползотвори сполучливо със запазената марка на Банкеро - пукотевица от приблизително за 122:123. След спирането Малик Монк още веднъж влезе в ролята на избавител за Сакраменто, откакто сервира през Гога Битадзе за 124:123 с оставащи 34 секунди на часовника. Банкеро вкара два фала, само че по-късно Сабонис заби през Битадзе за 126:125 със 17 оставащи секунди. Лайлс изкара фал в офанзива на Банкеро и по този начин Сакраменто имаше опция да затвори мача в своя изгода с оставащи 8 секунди. 

Монк вкара един от двата си наказателни, а по-късно Банкеро беше близо да сътвори още една неточност, само че въпреки всичко съумя да изравни резултата при 127:127. На повторението се видя, че в действителност топката излиза в навън от ръцете на Банкеро, а не от тези на Тоскано-Андерсън, само че все пак реферите дадоха владеене на Орландо, с помощта на което американският национал изравни резултата. Малик Монк пък пропусна от тройката със сирената и по този начин дуелът влезе във второ продължение.

В началото на второто продължение Орландо счупи върха си за най-вече тройки в един мач - 24. " Магьосниците " обаче прибързаха в идващите си набези и разрешиха на Монк да изравни също с тройка за 130:130. Банкеро и Съгс се вихреха от едната страна, а от другата в тази роля бяха Фокс и Мъри, като дуелът бе надалеч от своя свършек - 135:135 с оставащи към 80 секунди. Фокс откри задачата от междинна отдалеченост за 137:135, след което Съгс не съумя отдалеко и по този начин Кингс още веднъж бяха напред в заключителните секунди. Фокс вкара един път от линията, а Банкеро не съумя да осъществя тройка и по този начин успеха най-накрая отиде в ръцете на Сакраменто след 138:135.

Малик Монк изведе Сакраменто към успеха с 37 точки и 9 асистенции. Кийгън Мъри приключи с 28 точки и 12 битки, Домантас Сабонис реализира седмия си трипъл-дабъл за сезона - 22 точки, 23 битки и 12 асистенции, Харисън Барнс осъществя 17 точки, Ди`Аарън Фокс бе удържан до едвам 15 точки и 7 асистенции, а Трей Лайлс вкара 10.

Паоло Банкеро изригна с 43 точки и 5 асистенции за Орландо. Джейлън Съгс записа 24 точки, Кейлъб Хустън завърши срещата с 15 точки, а Чума Океке прибави 11.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

САКРАМЕНТО: Ди`Аарън Фокс, Крис Дуарте, Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис

ОРЛАНДО: Джейлън Съгс, Гари Харис, Франц Вагнер, Паоло Банкеро, Гога Битадзе
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР