„Проблемите в това правителство дойдоха не от икономическата политика, където

...
„Проблемите в това правителство дойдоха не от икономическата политика, където
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП не позволи да има сътресения в икономиката

„ Проблемите в това държавно управление пристигнаха не от икономическата политика, където постигнахме доста добър синхрон в подготовката на бюджетите, да удържим българската стопанска система в тези тежки времена и дори да реализираме резултати, които, в най-лошия случай, компенсират инфлацията досега, с цел да не позволим разтърсвания в виталния стандарт на хората. “

Това съобщи националният представител от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

По неговите думи, проблемите са пристигнали във връзка с енергийните салда и във връзка с неразумното изпъждане на такова огромно количество съветски дипломати и механически личен състав.

„ При състояние че Европейската комисия изрично акцентира, че в глобите против Русия не се включват газовите доставки, няма по какъв начин от Българска социалистическа партия да мълчим, когато единствено 3-4 страни от 27 на Европейски Съюз все още не са се съгласили да заплащат в рубли, а всички останали са съумели да уредят газовите си доставки “, безапелационен бе той.

Проф. Гечев не е склонен с рецензията на президента Радев към Българска социалистическа партия за енергийната рецесия и позицията за Северна Македония, като напомни, че и енергийният, и външният министър са от „ ИТН “.

„ Да, държавното управление е съдружно и всички носим някакви отговорности, само че в това държавно управление обособените съдружни сътрудници имаха съответни отговорности и ние от Българска социалистическа партия дадохме доста висока оценка на работата на нашите четирима министри. Както Българска социалистическа партия постоянно е била правилна с президентската институция, по този начин чакаме президентската институция да е правилна с нас “, сподели социалистът.

„ Ако Президентството продължи политиката си, която то доста сполучливо стартира и даде искра на митингите, можем да си стиснем ръцете по въпроса „ Мутри, вън! “ от българската политика и стопанска система и тогава няма да има разлики. Но би трябвало да си зададем въпроса, мутрите вън ли са или още дерибействат в България. Мафията не е изкоренена в България, тя управлява в забележителна степен правосъдната ни система. Виждате, че всички опити за наказване на крадците, на мутрите, на хората, които тласнаха България и я държат на дъното на Европейски Съюз, това са хора, които не престават да се радват на добър стандарт и да се намират под един голям чадър на правосъдната ни система “, разяснява още националният представител от левицата.

Според него заплахата е действителна, тъй като, в случай че се върнат на власт силите, поради които българският народ излезе по улиците, то тогава последствията за България ще бъдат пагубни - Най-вече във вярата на хората, че нещо може да се промени. „ А то може да се промени не като се опълчват институции, а когато институциите работят в посока на вън, мутрите от българската действителност, нарушителите в пандиза, никакви правосъдни гаранции и чадъри за който и да било “, счита проф. Румен Гечев.

Той сподели още, че служебният кабинет ще би трябвало да взема решение някои оперативни задания, само че, акцентира, усещането, че той ще може фриволно да взема решения без да му пречи Народното събрание не е правилно, защото не може да взема никакви дълготрайни решения. „ Служебният кабинет може единствено да извършва бюджета и да приготвя изборите “, изясни проф. Гечев.

„ Ще създадем всичко допустимо, с цел да има непоклатимост след изборите. Вие, публицистите, го казвате, че в тази комплицирана коалиция Българска социалистическа партия беше партията, която се държа умно, уравновесено, която правеше оферти и поддържаше рационалните такива. Която се опита по всякакъв начин да защищити някои от нашите сътрудници от явни неточности “, посочи той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР