Проблемите в МВР са от много години и много от

...
Проблемите в МВР са от много години и много от
Коментари Харесай

Натискът върху МВР засилил самочувствието на престъпния контингент

Проблемите в Министерство на вътрешните работи са от доста години и доста от тях били свързани с политическото отношение по отношение на институцията. Имало редица натрупвания, които довели до намаляването на успеваемостта на работата на полицията. Това съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му мощният публичен напън върху Министерство на вътрешните работи също оказал въздействие е този развой.

" Целият този напън на обществото, надали не полицията да извършва ролята на някакъв хор " Бодра промяна ", без да употребява мощ, а въпреки това служителите на реда се опасяват да не бъдат упрекнати, че са репресивният орган от някогашната комунистическа страна докара до това, че част от пълномощията на служителя на реда да респектира незаконният контингент, не се използваха пълноценно и това докара до усилване на самочувствието на същия този незаконен контингент ", пояснява Каракачанов.

Относно рецензиите на президента Румен Радев за рокадата в Министерство на вътрешните работи и назначението на Младен Маринов за вътрешен министър вицепремиерът уточни, че Маринов схваща проблемите и знае по какъв начин да ги реши.

" Това мога да ви го подсигурявам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той (Младен Маринов - бел. ред.) ще има цялостна поддръжка за всяка негова стъпка, която ще бъде ориентирана към това да бъде ликвидирана, или най-малко обуздана битовата престъпност по селата, в дребните обитаеми места, в градовете, в които има гета и така нататък ", уточни Каракачанов.

След вчерашния празник и манифестацията на военна техника и съоръжение в 17 града у нас, Каракачанов продължи с тематиката за модернизацията на въоръжените сили и поддръжката на наличната техника. По думите му двете тематики би трябвало да вървят редом.

" В българското общество към момента има хора, които ей по този начин приказват на едро: щом сме в НАТО, би трябвало да имаме западна техника. Тази западна техника не я раздават гратис, като подарък, тя коства пари. Тази западна техника, за която приказват доста хора, ей по този начин, без да схващат, и приказват да си вършат на ниска цена политически пиар, тя коства доста милиарди, тя коства 20 милиарда евро, в случай че желаеме да превъоръжим армията. Ние ги нямаме като страна, а и би било безразсъдно да бъдат хвърлени едновременно. При съществуването на съществуваща техника и в авиацията - хеликоптери и самолети, и в сухопътни войски имаме танкове, бронирани машини, които могат да бъдат поддържани и обновлението във въоръжените сили да върви поетапно, това е рационалният метод ", безапелационен е вицепремиерът.

По думите му стремежът в този момент е парите, които са отделени за плановете за нова техника, в случай че не бъдат усвоени тази година, да бъдат усвоени за други действия в съответния тип въоръжени сили - да вземем за пример за ремонт на самолети, на хеликоптери, които имаме.

Каракачанов разяснява и тематиката с процедурата на Европейския парламент по отношение на Унгария и българската позиция по този въпрос. Според него страната ни би трябвало да поддържа Унгария, тъй като протичащото се със страната може на следващия ден да се случи и на Полша или България, каквито са и опасенията на патриотите.

Оттук нататък Министерството на външните работи би трябвало да създаде тази позиция, която да безспорно би трябвало да поддържа Унгария, добави военният министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР