Проблемите в МВР няма да се решат с отпускането на

...
Проблемите в МВР няма да се решат с отпускането на
Коментари Харесай

Бизнесът е против да се наливат пари на МВР без реформи

Проблемите в Министерство на вътрешните работи няма да се решат с отпущането на още 100 млн. лева за полицейски заплати. Вътрешното министерство е едно от най-нереформираните и свръхнаселените и пари не трябва да се отпускат без промени. Това е записано в позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) във връзка обещанието на премиера Бойко Борисов да се дадат пари за нарастване на полицейските заплати единствено и единствено да спрат митингите по време на европредседателството.

" Година след година всички следим непрекъснатия напън за увеличение на разноските за бранш " Сигурност ". Пак година след година ние НЕ виждаме възстановяване на чувството на жителите за гаранции за личната им сигурност или за отбраната на тяхното имущество. Сектор " Сигурност " и по-специално Министерство на вътрешните работи си остават НЕреформирани и " свръхнаселени ". Едновременно с това обещаната предварителна защита на престъпността остава на ниско равнище, а разкриваемостта не бележи растеж ", написа в позицията на бизнеса.

Работодателите напомнят, че България е измежду страните, които отделят най-вече средства за бранш " Сигурност ", а в това време разкриваемостта е ниска. Според тях разноските за сигурността се нуждаят не от повишение, а от преосмисляне на метода им на харчене.

Според бизнеса би трябвало внезапно да се редуцира администрацията в Министерство на вътрешните работи и с парите да се усилят заплатите на полицията. АОБР вижда изхода в внезапно редуциране на чиновническите длъжности за сметка на повишение заплатите на хората, които работят " на терен " - очи в очи с престъпната престъпност. " Това е голям запас за повишение броя на хората, които работят на терен, за нарастване на заплатите им и за внезапно възстановяване на техническата им осигуреност ", написа в позицията.

Работодателите приканват ръководещите да създадат радикална промяна в бранш " Сигурност " и да спрат с безсмисленото наливане на средства без обвързване за успеваемост.

Асоциацията декларира, че поддържа честните служители на реда, които имат учредения за неодобрение най-много когато става дума за екипирането им и за неясноти и неяснота при осъществяване на публични поръчки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР