Проблемите в енергетиката са от 2006 година. Те не са

...
Проблемите в енергетиката са от 2006 година. Те не са
Коментари Харесай

За протеста на миньорите: Проблемите в енергетиката са от 2006 година , а не от днес, отсече икономистът Красен Станчев

„ Проблемите в енергетиката са от 2006 година. Те не са от през днешния ден. При договарянето на участието на България в Европейския съюз не са взети по този начин наречените национални специфики. Това са лигнитните въглища “, сподели в предаването „ Тази заран “ икономистът Красен Станчев. 

„ Така наречената „ Зелена договорка “ е нещо като централно обмисляне. Икономиката не е вентилатор да се включва и да изключва “, уточни той. 

По думите му би трябвало да се търсят различни решения на въглищните централи. Той даде за образец Хърватска, която употребила сероводород. „ При търсенето на други възможности не може да има централно обмисляне “, безапелационен бе Станчев.

„ Този проблем с различните решения беше бутан под килима. Единственото нещо, което беше импортирано в Европейската комисия беше за затваряне на американските централи “, уточни той. 

" Протестите са на служащите и синдикатите. Искаме ясна визия за бъдещите години, която не е разказана в териториалните проекти “, сподели от своя страна шефът на Топлофикация - Перник Чавдар Стойнев. 

По думите му понижението на излъчванията от 2030 година с 80% не значи незабавно затваряне на централите, само че няма по какъв начин те да работят в естествен режим.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се влага в уреди за природен газ. 

„ Ние желаеме да ни чуят, тъй като сме дали целия си живот за енергетиката и доста мъчно може да се преквалифицират хора които са работили 30 или повече години в тази сфера “, уточни Стойнев.

Той акцентира, че са най-притеснени от крайния период, който е 2038 година за затваряне на въглищните централи. По думите му времето било малко. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР