Проблемите в армията могат да бъдат очертани в три посоки

...
Проблемите в армията могат да бъдат очертани в три посоки
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Ямболци имат право да искат референдум за разполагане на войски на НАТО

Проблемите в армията могат да бъдат обрисувани в три направления - хора, техника, пари. Президентът приказва за потребността от дейности, свързани с дефицита на офицерски състав и дребното претенденти. Началникът на защитата е засегнал проблемите с незадоволителните запаси, без значение от нарастването на бюджета за защита, който е плюс 800 млн. лв.. Отбелязва се софтуерната назадничавост на въоръжените сили, както и закъснялата рационализация. Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният боен министър Ангел Найденов.

Според него вложенията в защитата са основни. " Липсата на конкурентост на пазара на труда, проблемът с жилищната политика и възстановяване на изискванията в казармените региони, повече грижи за фамилиите на военнослужещите. Това са измежду проблемите. Новопостъпилите би трябвало да имат опцията да се осъществят. Ямболци имат право да желаят референдум за разполагане на войски на НАТО, само че това влиза в несъгласие с ползите на страната. Иска ли популацията военните да не престават да живеят и да служат в сегашните условия? Те срещу ли са подобряването на условия - създаване на нови пространства и настаняване на по-голямо число военнослужещи? Заетостта на локално равнище в строителството и защитата също е аспект на диалог ", разяснява Найденов.

По думите му Украйна не е могла да защити Авдеевка, тъй като не е имала задоволително муниции. " Жертвите като численост са 1 към 10 в ущърб на Русия, близо 50 000 са починалите. Руските елементи обаче са надалеч по-многолюдни, нападат яростно, без да си дават сметка за загубите. Авдеевка е победа с пропагандна цел в навечерието на президентските избори. Недостиг на муниции се вижда по целия украински фронт. 2024 година се обрисува като най-тежката. Прогнозира се, че ще продължи като позиционна без благоприятни условия за огромен пробив. В най-лошия случай сюжетът планува нови териториални придобивки за Русия ", счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР