Проблемите участъци по пътищата в страната, на които е възможно

...
Проблемите участъци по пътищата в страната, на които е възможно
Коментари Харесай

МРРБ: На 48 пътни отсечки в страната има опасност от аквапланинг

Проблемите сектори по пътищата в страната, на които е допустимо да се получи аквапланинг, са 48. Това са съобщили от Министерството на районното развиване и благоустройството след питане на БТВ, малкия екран.

Аквапланингът е една от най-опасните обстановки на пътя. Тя се случва, когато върху пътната настилка има воден пласт, който основава така наречен „ хидродинамичен чеп ”, поради който гумата на транспортното средство краткотрайно губи сцепление с пътя.

Това води до загуба на надзор от страна на водача на транспортното средство.

В тези 48 прави чиновници на АПИ работят предпочитано.

Към момента е отхвърлен най-големият сектор, благоразположен към такива произшествия, на Автомагистрала „ Тракия ”. Той се намира в посока София сред Ихтиман и Пазарджик, като рисковата права е на 67-ия километър.

Проектира се отстраняването на още два рискови сектора на Автомагистрала „ Тракия ” в региона Ихтиман.

Предстои работа и по още 13 прави с сходен риск, само че на Автомагистрала „ Хемус ”. Те се намират сред 59-ия и 77-ия километър в двете платна.

До 10 дни сдружението „ Автомагистрали ” ще е готово с плановете за премахване на дефектите, а от районното министерство подсигуряват, че тези поправки ще са завършили преди началото на зимата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР