Проблемите, свързани с атмосферните условия, са глобални. Един от тях

...
Проблемите, свързани с атмосферните условия, са глобални. Един от тях
Коментари Харесай

Феноменът Ла Ниня може да доведе до мразовита зима

Проблемите, свързани с атмосферните условия, са световни. Един от тях се назовава Ла Ниня (на испански: малко момиче). Това е рискова фаза от климатичен цикъл, произлизаща от взаимоотношението сред атмосферата и повърхността на океана. Случва се, когато се появят извънредно ниски температури на морската повърхнина в централната и източната част на Тихия океан към екватора. Има опасения, че наличието на Ла Ниня може да докара до мразовита зима.

 
Докато на всички места по света температурите се повишават, Централна Азия ще остане студена. Веднага щом стартира захлаждане там, този сибирски въздух ще се реалокира над Европа и ще намали температурите. Риск, на който сме изложени, изключително при започване на зимата.
Карло Буонтемпо, шеф на институт за измененията в климата " Коперник "

Ла Ниня и Ел Ниньо се считат от учените за едни от най-мощните метеорологични феномени на планетата, защото могат да повлияят на климата на повече от половината планета. Обикновено цикълът на ниски температури на океанската повърхнина се случва на всеки 3-5 години и продължава към 9-12 месеца.

 
Тези рискови феномени сигурно ще се утежняват в течение на живота ни, нещата ще станат доста по-сериозни.
Дейв Троуп, английски метеоролог

Тези прогнози идват в миг, когато дефицитът на газ е действителна опция за доста европейци... А за лондончанте Айлийн и Майкъл О`Кийф моментът не може да бъде по-лош.
Разходите за подготвяне на чаша чай са се утроили.

 
Преодоляхме войната и дажбите храна. Ще се оправим и в този момент. Но през идващите 6-9 месеца ще бъде доста мъчно.
Айлийн О'Кийф, жителка на Лондон

Времето е мъчно за прогнозиране, само че ранните данни демонстрират, че вероятността от извънредно студена зима е доста по-висока от естественото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР