Проблемите със злощастния модел 737 Max, отнели живота на 346

...
Проблемите със злощастния модел 737 Max, отнели живота на 346
Коментари Харесай

Цената на кризата със 737 Max: $18,7 милиарда или дори повече

Проблемите със злополучния модел 737 Max, лишили живота на 346 души, са коствали на американския производител Boeing 18,7 милиарда $, пишат от CNN Business.

През януари от компанията оповестиха, че 8,3 милиарда $ са им коствали обезщетенията поради двете произшествия и още 6,3 милиарда $ са повишените разноски за производството на самолети.

Все отново анализаторите показват, че тези калкулации са най-хубавият сюжет за Boeing и обстановката може да наподобява много по-сериозно.

" Според нашите калкулации общо рецесията ще коства 23 милиарда $. Ако нейното разрешаване отнеме по-дълго време, тази сума ще нарасне ", разяснява Роналд Ипщайн от Bank of America.

Сега обстановката с ковид ще донесе спомагателен риск за Boeing. Ако рецесията се задълбочи, самолетните компании ще стартират да отхвърлят доставките на нови самолети.

В допълнение тя може да се окаже проблем за американския колос и що се отнася до проектите му за производството на нов модел, който би трябвало да бъде по-голям от 737 Max. От друга страна съперникът му Airbus към този момент търси клиенти за своя нов модел в този сегмент - A321neo XLR. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР