Проблемите със закона за Борис Бекер продължават. След като преди

...
Проблемите със закона за Борис Бекер продължават. След като преди
Коментари Харесай

Бекер отново в съда, грозят го до 7 години затвор


Проблемите със закона за Борис Бекер не престават. След като преди пет години разгласи фалит, в този момент тенис легендата се изправя пред съда във Англия. Причината е, че германецът е отказал да съобщи скъпи тенис титли, с които да се погаси част от отговорностите му на стойност 65 милиона $.

Сред скъпите движимости, които Бекер бе длъжен да съобщи са трофеят от Уимбълдън 1985 и тези от Australian Open 1991 и 1996, които се правят оценка на общо към 2,3 милиона.

Той е упрекнат и в източване на стотици хиляди английски лири, които е трансферирал в сметки, принадлежащи на някогашната му брачна половинка Барбара Бекер и актуалната Лили Бекер.

Делото ще продължи към три седмици и стартира в понеделник, като Бекер се появи персонално и ще употребява преводач, който да му оказва помощ за техническата част.

Германецът би трябвало да дава отговор по седем обвинявания в укриване на имущество и пет обвинявания за неразкриване на детайлности за парцелите си. Те са част от общо 24 обвинявания, като Бекер отхвърля всяко едно от тях. Ако бъде разгласен за отговорен, той може да получи до седем години затвор.

„ Радостен съм, че най-сетне делото стартира и съдът ще може да се произнесе. Последните пет години бяха прекомерно дълги, най-тежките в живота ми “ – разяснява Бекер, който през 2017-а бе разгласен за несъстоятелен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР