Проблемите със свлачищата по магистрала Люлин не са от скоро,

...
Проблемите със свлачищата по магистрала Люлин не са от скоро,
Коментари Харесай

Над 6.3 млн. лв. трябват за свлачищата по магистрала Люлин


Проблемите със свлачищата по автомагистрала " Люлин " не са от скоро, сн. БГНЕС

По експертни оценки единствено за битка със свлачищата и срутищата по Автомагистрала " Люлин " за тази година са нужни над 6.3 млн лв. с Данък добавена стойност. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на парламентарния надзор, представен от Българска телеграфна агенция в петък.

Той посочи, че планът за автомагистрала е бил " изопачен без ограничения за подсилване на свлачищата ". Сега " берем горчивите плодове от едно незаконно безхаберие при възлагането на сходни опорочени планове. Ние сега плащаме за планове, които други държавни управления през 2007 година са ги възлагали по този безразсъден метод ", съобщи министърът.

Той осведоми, че през 2017 година за настоящ ремонт и поддържане на автомагистрала са изхарчени 2.4 млн. лв. с Данък добавена стойност, от които 1.4 млн.лева - за поправки, а над 996 000 лв. с Данък добавена стойност - за зимно поддържане. За тази година ще се разпореждат поправки по автомагистралата съгласно опциите на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " и по линия на целево финансиране от държавния бюджет, сподели министър Нанков.

Той подсети, че се подхващат съответни дейности за по-рестриктивни политики от страната във връзка с гаранциите за положително осъществяване на инфраструктурните обекти и за продължителността на гаранционните на периодите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР