Проблемите с цените на електроенергията стартираха през май миналата година,

...
Проблемите с цените на електроенергията стартираха през май миналата година,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Корупцията прозира във всяко действие на правителството

Проблемите с цените на електрическата енергия стартираха през май предходната година, когато беше Петков беше министър на стопанската система. Още юни цената на тока се усили двойно. От тогава непрекъснато пораства. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Относно изявлението на зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов Добрев означи, че е подкрепял всички държавни управления.

Той има два бизнеса – свързани с ток и металите. Цените им скачат със стотици всеки месец. От едрия бизнес постоянно ще поддържат държавното управление. Най-малкото не трябва да влизат в спор с властта, тъй като няма да могат да решат нито един проблем. Ако не беше срещата през вчерашния ден обезщетенията ще спрат в края на месеца, сподели още той.

По думите му ГЕРБ са предложили решения на ръководещите, с цел да няма инфлация.

Когато пуснат олио на 3 лева хората виждат, че във всички останали магазини е на двойна цена. Затова се редят на опашки, разяснява Добрев.

Депутатът разяснява и тематиката с цените на горивата.

От както се изрече тази нелепост проследявам цените на бензиностанциите. Цените не престават да се подвигат. Време е да спрат с оправданията, че всички са им отговорни, добави още той.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Махнаха управлението на „ Булгаргаз “, тъй като желаят 30% нарастване на газа. Новото управление желаят 60% нарастване. Тях ще ги махнат ли или няма, разяснява още той.

Добрев се обърна с въпрос към държавното управление по отношение на закупуването на газ: Има ли в купувачите от покупко-продажбите оповестени от Овчаров двама представители на кабинета?

„ Засекретиха обяснението за продажбата за 3 секунди на природния газ. Ще задам въпрос: Има ли в купувачите от покупко-продажбите, осветлени от Овчаров, двама представители на кабинета? Има ли свързани компании с представители на изпълнителната власт? Това попита от ефира на bTV Делян Добрев.

Делян Добрев означи, че във всички дейности на държавното управление прозират корупционни ползи.

Според Добрев в Плана за възобновяване са извадени доста планове, в него няма газ. Освен акумулатори друго не се вижда.

Той зададе въпрос към министъра на финансите Асен Василев: Вярно ли е че представител на съответна компания е взела участие в договарянията в Министерство на финансите и тя е упорствала да се сложат акумулатори в Плана.

Тази компания се занимава с акумулатори. Тази компания е заделила пари и е написала критерии за приемане на средства. Кога компания за социална поръчка е седяла в кабинет на министър и си е правила проект. Батериите за милиарди са като батериите за отдалечено, само че навързани дружно. Никой в света не ги купува, с изключение на в Австралия, където има съответен проблем, който не могат да решат. Ние нямаме потребност от тези акумулатори, добави още Делян Добрев.

„ Най-големите проблеми са в областта на стопанската система. Те стартират още от май месец, когато Кирил Петков беше министър на стопанската система. Още юни месец предходната година цената на тока се усили двойно. Цената стана 185 лева и оттогава непрекъснато пораства. А ние слушаме оправдания – отговорни са ГЕРБ, отговорна е войната. Войната е от две седмици, а проблемите са от предходната година, когато и Кирил Петков и Асен Василев бяха министри. Сега се гънат – били като луноход, нямало къде да стъпят. Една година не можаха ли да ги разчистят тези мини сякаш заложени от ГЕРБ “, чуди се той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР