Проблемите с паркирането в Стария град се задълбочават и стават

...
Проблемите с паркирането в Стария град се задълбочават и стават
Коментари Харесай

Кашпата на раздора в Стария град не била бетонирана

Проблемите с паркирането в Стария град се задълбочават и стават причина за междуособици и кавги сред живеещите и работещите в архитектурния резерват. През септември отразихме казуса с появяването на кашпа в Стария град след сигнал от пловдивчани, а в следствие огромната саксия бе отстранена от " Паркове и градини " по предписание на общинската администрация. 
Прочетете още
Днес публикуваме правото на отговор на Хайк Таквор Гарабедян, който бе посочен в сигнала до нас като създател на действието в архитектурния резерват:

 

Във връзка с изявления от 21.09.2023 година и 25.09.2023г. в „ ТrafficNews ", под заглавие:  " Бетонирана на улицата кашпа заплашва туристи и коли в Стария град " и " Премахнаха бетонираната на улица в Стария град кашпа ".

С оповестената в материалите неправилна интерпретация на обстоятелствата се цели подстрекателство за осъществено от мен нарушаване и уронва престижа ми на човек с научна степен „ лекар “ с преподавателска кариера, ръководител на гражданско съдружие както и престижа на моята фамилия.

Също по този начин от публикуаните материали е ясно, че публицист не е посетил описаното място, с цел да ревизира персонално дали има следи от бетон, пясък или арматура. Дори и месеци след жълтата акция,  стартирана от  Христо Николаев Гюлев, е видно с просто око, че изказванията са погрешни.

С цел изясняване на обстоятелствата се обърнах към Община Пловдив, Пловдивския общински инспекторат и Оперативна програма „ Градини и паркове “. От предоставената ми информация излиза наяве, че въпросната кашпа не е била бетонирана, както се твърди в публикациите, нито е открито каквото и да било нарушаване.

Цитирам част от отговора, възложен ми от Община Пловдив в Решение № 23ДОИ-129 (3) от 02.11.2023 година „ На 20.09.2023 година е осъществена инспекция на място от Пловдивски общински инспекторат и е открито, че пред парцел с адм. адрес на ул. „ Константин Стоилов “ № 44 е ситуирана циментова кашпа, която лимитира премиването на МПС и пешеходци. Изготвено е писмо до Оперативна програма „ Градини и паркове “ и кашпата е отстранена, като по техни данни същата не е била бетонирана. Няма формирани Актове за определяне на административни нарушавания, нито на физическо или юридическо лице.

Подател на сигналите е шефът на хостели в АИР „ Старинен Пловдив “ Христо Николаев Гюлев, промотиращ обектите си в Стария град с опцията безвъзмезден паркинг, без да има даже едно обособено парко място. Това е видно от уеб страницата на къща за посетители „ Евмолпия “ и хостел „ Олд Пловдив “ в зоната на АИР „ Старинен Пловдив “.

Същият стана прочут с това по какъв начин по розова фланелка и бели маратонки хрърля яйца по паркирани коли в Стария град измежду бял ден. Това действие беше отразено в редица медии.

Интересно е, че подателят твърди, че е видял записи на бетониране, а е подал сигнал чак месеци по-късно, а точно на 15.09.2023.

Следните въпроси са доста интерестни и разумни:
Защо незабавно не е алармирал органите на реда, в това число и на тел. 112, в случай че има очевидци, както се твърди, а е подал сигнала месеци по-късно?Защо подателят на сигнала Христо Гюлев НЕ Е обжалвал решението на Пловдивкия обшински инспекторат по редна на обжалване пред Административен съд – Пловдив, в 14-дневен период от съобщаването по реда на Административнопроцесуалния  кодекс, след като е труженик за истина, ред и надзор?Защо подателя не е подписал сигнала си за медиите с името си, както е направил със сигналите си към Пловдивски Общински Инспекторар, Оперативна програма „ ОКТ “, АИР „ Старинен Пловдив “ и регион Централен. Вместо това се е скрил зад „ група пловдивчани и поданици “. Може би дава неприятен образец за философските си качества пред ложата ФИЛОСОФСКО ДРУЖЕСТВО „ ВЛССПЗБ - СЕДЕМТЕ ХЪЛМА ” където е член на управителния съвет.
 Прилагам и следните документи/отговори от:
Община ПловдивПловдиският общински инспекторатОП „ Паркове и Градини “Сигнала от Христо Николаев Гюлев, изтънчен по правосъден ред.Снимки от премахването на кашпата, видно е че бетониране няма.
 С почитание,

 Хайк Таквор Гарабедян





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР