Проблемите с паркирането в Пловдив все повече се задълбочават. Механичният

...
Проблемите с паркирането в Пловдив все повече се задълбочават. Механичният
Коментари Харесай

Сигнал: Жената на зам.-кмет в Пловдив си купи паркоместа, гражданите паркират в градинките

Проблемите с паркирането в Пловдив от ден на ден се задълбочават. Механичният приръст на популацията води след себе си последици, най-сериозният от които е увеличеният авто трафик, а това пък непосредствено рефлектира върху качеството на атмосферния въздух. Увеличението на паркоместата освен не взема решение проблемите, а предизвика нови проблеми. За сходен случай оповестява четец на Plovdiv24.bg :

" Здравейте, адресирам ви сигнал за възмутително държание на община Пловдив (район " Тракия " ) във връзка с паркинг на детска ясла, отдаван чартърен на частни компании. Докато ние няма по какъв начин да паркираме и да оставим децата си на ясла, гаражни компании от квартала се радват на паркинга и паркират на 5 метра от офиса си. Препращам ви и поста си към кмета на регион " Тракия ", с цел да добиете по-ясна визия за какво има проблем:

" Здравейте господин Димитров, пиша ви с огромно отвращение и неразбиране по какъв начин е допустимо сходно нещо?!

Малко предистория:

След като община Пловдив реши, че целия квартал към блокове 202, 203 ще бъде платена зона за паркиране (с колчета), ние, живущите, които не успяхме да се вредим за паркомясто към този момент се чудим на коя " полянка " да паркираме и не тъй като сме някакви джигити, а тъй като създадохте проблем на място на което подобен НЯМАШЕ!

Днес с изненадах открих нещо още по-учудващо: един от дребното останали без колчета паркинги - този до детска ясла " Приказка ", е стартират да се раздава на гаражни компании от квартала, с цел да могат да паркират на 5 метра от работното си място, за тяхно още по-голямо улеснение!

И въпроса ми към Вас е следния за чия сметка община Пловдив позволява това:

- жителите паркиращи с цел да оставят децата си на детска ясла

- жителите живеещи в блоковете?

Изпращам ви фотография от паркинга пред детската ясла с съответен въпрос, по какъв начин е допустимо общината да позволява това?

И в случай че всичко е в реда на нещата, желая да ви попитам за цената на услугата, защото ще има още доста искащи да си платят! "

Моля ви, обърнете внимание на това аморално държание на общината!

Още нещо пикантно и евентуално ключът към това по какъв начин е допустимо това безумство:

Фирма " Динара " е благосъстоятелност на Диляна Родопска, брачна половинка на зам.-кмета Величко Родопски. След къса информация от моя страна, казусът се разплита и става ясна по какъв начин е допустимо сходно безумство?! "

Даването на платени паркоместа на компании става посредством обществен търг. Оперативна програма " Паркиране и репатриране " образува комисия, която приготвя процедурата и провежда наддаването, разяснява за Plovdiv24.bg шефът Ненко Калакунов. За междублоковите пространства пълномощията са на районните администрации.

Според Наредбата за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив, чието последно изменение е  от 22.12.2020 година, престой и паркиране може да се прави единствено в зони за платено и гратис паркиране. Местата за паркиране в тези зони се отбелязват с пътни знаци, пътна маркировка и надписи, посредством които на лидера се указват изискванията за паркиране. Престоят и паркирането са забранени пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и учебните заведения (чл. 4 алинея 2 т. 6 от същата наредба). Организацията на местата за платено паркиране се прави на база план, одобрен от основния проектант на общината. 

Служебният ангажимент, какъвто е цитираният от читателя ни сигнал, е със период до 1 година и се заплаща такса съгласно Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив. 

Казусът слага на дневен ред равнопоставеността и конкурентоспособността сред физически и юридически лица, както и правилото на пропорция за заслужено систематизиране на паркоместата. Оказва се, че при положение като горецитирания, юридическо лице е с преимущество пред жител, който е имал предпочитание да заплати.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР