Проблемите с паркирането и гаражите в градовете бяха обсъдени на

...
Проблемите с паркирането и гаражите в градовете бяха обсъдени на
Коментари Харесай

Кръгла маса обсъди проблемите с паркирането и гаражите в градовете

Проблемите с паркирането и гаражите в градовете бяха разисквани на кръгла маса от архитекти, кметове и представители на бизнеса. Бяха потърсени пътища за решаването на казуса с паркирането. Eдин от тяx е хората да оставят колите си и да употребяват повече градския превоз.


По време на полемиката се разиска и увеличението на престоя в " Синя зона ". По думите на някои от участниците, това би понижило колите в центъра.

Главният проектант на София Здравко Здравков съобщи, че сме на едно от първите места в Европа по брой на коли на глава от популацията.
Арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Работи се по тази мярка, коятo е обвързвана с понижаване на достъпа на коли в центъра. Намаляване пропускливостта на избрани улици също е наша задача, само че паралелно с това би трябвало да работим и за другите ограничения за насърчаване на градския превоз и възстановяване на пешеходната досегаемост. Арх. Георги Бакалов, ръководител на Съюза на архитектите в България: Не е въпросът единствено да се лимитират достъпът да речем или използването на транспортните средства. Поставиха се въпросите и със старите коли, сложиха се въпросите свързани с нормативната уредба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР