Проблемите с неправилното бюджетиране са решени и имаме адекватен бюджет

...
Проблемите с неправилното бюджетиране са решени и имаме адекватен бюджет
Коментари Харесай

Василев: Заварихме хазната на дефицит от 1,2 млрд. лева, а сега е на излишък от 500 млн. лева

Проблемите с неправилното бюджетиране са решени и имаме съответен бюджет с 3% недостиг, без нарастване на данъчните тежести. Заварихме хазната на недостиг от 1,2 милиарда лева В момента тя е на остатък от 500 млн. лева Това демонстрира, че тези средства постоянно са били там, въпросът е да се съберат налозите. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев.

„ Ние сме подготвени с по-голямата част от изискванията за второ заплащане по ПВУ и да го получим до края на годината “, сподели още той, като посочи, че няма връзка сред предоговарянето и второто заплащане, и можем да осъществим всички задължения по второ заплащане.

„ Част от законите за ПВУ са признати на първо четене. Част от законите, които не бяха създадени като този за енергетиката, към този момент са създадени и качени за публично разискване с концепцията при започване на септември да влязат в Народното събрание. Целта, която сме си сложили, е до края на септември всички закони по Плана за възобновяване и резистентност, свързани с второ заплащане, да бъдат признати “, изясни още Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР