Проблемите с качеството на продукцията на ускорителите Blackwell за изкуствен

...
Проблемите с качеството на продукцията на ускорителите Blackwell за изкуствен
Коментари Харесай

Графичните карти GeForce RTX 50 ще се произвеждат от Samsung вместо от TSMC

Проблемите с качеството на продукцията на ускорителите Blackwell за изкуствен интелект демонстрираха неспособността на TSMC бързо да се приспособява в изискванията на огромно продуктово търсене. Поради това NVIDIA трябваше да се обърне към различен производител на чипове за сходни услуги.

Разкритите през август проблеми с Blackwell навредиха на връзките с индустриалния сътрудник TSMC. Големият брой недостатъци принудиха NVIDIA да преразгледа опцията за произвеждане на новите гейм чипове и това да се извърши от Samsung, оповестява организация The Information.

Инженерите на NVIDIA, които тестваха първите Blackwell чипове, откриха, че бързо се повреждат заради индустриални недостатъци. Но съгласно експертите на TSMC, грешките са резултат от бързане — производителят е бързал във фабриката, заради което не е останало време за намиране и премахване на вероятните недостатъци в първите мостри.

Всъщност няма нищо необичайно в това, че NVIDIA напуща TSMC — компанията преди този момент е употребила Samsung като сътрудник в производството на графични процесори за игри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР