Проблемите с COVID-19 вероятно ще започнат след Ивановден, а локдаун

...
Проблемите с COVID-19 вероятно ще започнат след Ивановден, а локдаун
Коментари Харесай

Витанов с прогноза: Проблемите ще започнат след Ивановден, няма да има локдаун до 20-и януари

Проблемите с COVID-19 евентуално ще стартират след Ивановден , а локдаун не се чака до 20-и януари. Така математикът проф. Николай Витанов предвижда развиването на пандемията у нас.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.08. Над 1 е, което значи, че се чака обсегът на болестта да пораства и натоварването върху здравната система да се усилва. Числото е под 1.3. Спомняте си прогнозата ми, че проблемите ни всъщност ще стартират след Ивановден . Ивановден наближава, репродуктивното число се чака да пораства и да приближи 1.3. Оттам си знаете - две седмици, всеки ден над 1.3 и следва гръм. Досега такова нещо не се е случвало “, написа Витанов във Facebook страницата си.

Дифузното разпространяване на вируса сега е в 7 области на страната, а в 21 още не е налично. Това също бързо ще се промени след Ивановден, счита математикът.

Смъртността се чака да остане на досегашните равнища - 50 - 60 приблизително дневно (утре /вторник/ може да са повече). Очакванията са даже за има лек спад пред идващото седмица, счита Витанов.

с възможното стягане на ограниченията , математикът написа: „ Локдаун . Питат ме постоянно. Не се чака натоварване на интензивните отделения такова, каквото беше при предходните талази. Може да има обаче доста случаи за неинтензивно лекуване и в случай че се допусне персоналните лекари и личният състав в лечебните заведения да се изпоразболеят, няма да има кой да се грижи за болните и тогава ще би трябвало да се мисли и за такива ограничаващи ограничения “. По думите му към този момент няма такава заплаха и тя не се чака да възникне в идващите две седмици. „ Прогнозата е: до 20-ти януари не се чака налагането на локдаун “, счита Витанов.

По въпроса с противоепидемичните ограничения , Витанов написа: „ Спазвайте каквито ограничения има, те не са по никакъв начин строги. Важното е да сте здрави. Може и да се ваксинирате. Знаете, че юрдеците крякат, тъй като виждам много статистиката за смъртността. Гледам я, да, виждам какво става у нас и по света. Изводът е еднопосочен. При висока степен на имунизация смъртността мощно спада “, заключва математикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР